KO IMA ŠANSE NA IZBORIMA U CRNOJ GORI: Analitičari: Mandić i Spajić da se ujedine protiv Mila
Foto: Youtub prtscr / Mediabiro

ko može da pobedi dps

KO IMA ŠANSE NA IZBORIMA U CRNOJ GORI: Analitičari: Mandić i Spajić da se ujedine protiv Mila

Crna Gora -

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore vratila je na dopunu predsedničku kandidaturu Andrije Mandića "zbog nepotpune dokumentacije" za izbore u Crnoj Gori koji su zakazani za 19. mart. Zasad su se kandidovali: Mandić kao kandidat Demokratskog fronta, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, šef Demohrišćanske stranke Dejan Vukšić, a kako nezvanično saznajemo, u najskorije vreme se očekuje ime kandidata DPS.

Analitičari ocenjuju za Kurir da najviše šanse iz opozicije za mesto novog šefa države imaju upravo Mandić ili Spajić, dok drugi smatraju da bi obojica trebalo da se ujedine u trci za šefa države.

Politikolog i predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković kaže da Kurir da njegova partija podržava Mandićevu kandidaturu "jer je godinama unazad na braniku tradicionalnih vrednosti države".

- Svoj patriotizam je dokazao i štrajkom glađu za vreme priznanja lažne države Kosovo, borio se protiv NATO devedesetih godina, branio je srpski jezik i SPC. Uzevši u obzir sve navedeno, nisam imao apsolutno nikakvu dilemu koga treba da podržimo, te samim tim mislim da ceo srpski narod u CG treba da stane iza Mandića. Dakle, vreme je za čoveka iz naroda, a ne za poslušnika ambasada - kazao je Dajković.

Razvlašćivanje Mila Savetnik potpredsednika vlade Crne Gore Vladimir Pavićević kaže za Kurir da je ključni interes građana da se na izborima ostvari "puno razvlašćivanje Mila Đukanovića i DPS".

- Poručujem i Andriji Mandiću i Milojku Spajiću da 19. marta treba svi zajedno da idemo u puno razvlašćivanje Mila, a sledeći parlamentarni izbori biće prava prilika da sve političke stranke provere kako svaka pojedinačno stoji. Dakle, svi zajedno 19. marta, a posle toga je u redu da se odmere snage i između avgustovskih pobednika iz 2020. godine - kazao je Pavićević.

(Kurir.rs /J. Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track