OGLASIO SE MUP CRNE GORE POVODOM IŽIVLJAVANJA POLICAJACA! Maltretirali Albanca na graničnom prelazu, snimljena JEZIVA scena VIDEO
Foto: Facebook Podgorički vremeplov

snimljene jezive scene

OGLASIO SE MUP CRNE GORE POVODOM IŽIVLJAVANJA POLICAJACA! Maltretirali Albanca na graničnom prelazu, snimljena JEZIVA scena VIDEO

Crna Gora -

Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako crnogorski policajci fizički nasrću na jednog muškarca u automobilu na graničnom prelazu, dok suvozač snima čitavu scenu. Kasnije se ispostavilo da je reč o albanskom državljaninu, a da se incident dogodio na graničnom prelazu Sukobin - Murićani.

Na snimku se može videti maltretiranje muškarca, koji je sedeo u automobilu, oko kojeg su kružila najmanje trojica graničnih policajaca. Službenik granične policije u jednom trenutku kroz prozor šakom hvata vozača grubo za lice i izgovara: "Koliko možeš da pričaš, sad bih mu vilicu slomio"...

Odmah potom, jedan od policajaca na silu izvlači vozača iz automobila i viče: "Ostavi telefon, ostavi telefon"...

Povodom video snimka sa graničnog prelaza Murićani danas su se oglasili iz Etičkog odbora Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni ističu kako se jedan snimak događaja prvi put pojavio u medijima 17. januara.

"Istog dana predsednica Etičkog odbora uputila je ostalim članovima inicijativu za ocenu etičnosti postupanja policijskih službenika Sektora granične policije. Prva sednica Etičkog odbora nakon ove inicijative održana je 23. januara i članovi su razmatrali predmet, odnosno analizirali tada dostupni video snimak. Radi uvida u sve okolnosti Etički odbor je zatražio dopunu dokumentacije od strane Sektora granične policije. Spisi predmeta formirani u odnosu na postupanje policijskih službenika uredno su dostavljeni Etičkom odboru od strane SGP, a koje je Etički odbor razmatrao na sednici održanoj 20. februara ove godine", istakli su oni.

Ipak, kako dodaju, nisu imali uvid u snimak koji je obavljen juče.

"Imajući u vidu da je Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije pokrenulo postupak u skladu sa svojim nadležnostima, Etički odbor je na sednici 20. februara zauzeo stav da se o ovom predmetu izjasni (da mišljenje) nakon okončanja postupka pred unutrašnjom kontrolom. Ovo iz razloga što unutrašnja kontrola ima veći opseg nadležnosti, te može saslušati policijske službenike, uzeti izjave, prikupiti dodatne podatke, koje će Etički odbor ceniti i u konačnom dati mišljenje. Napominjemo da Etički odbor nije imao uvid u video objavljen juče, 21.02. već samo video zapis objavljen 17. januara", zaključili su oni, a prenosi Portal Analitika.

Starešine Regionalnog centra granične policije „Jug" uzeli su izjave od službenika tog graničnog prelaza, a nakon okončanja službenih radnji, znaće se kakve će sankcije biti preduzete protiv policajaca.

Događaj je, kako se navodi, policiji prijavljen 17. januara ove godine.

Više partija i zvaničnika je osudilo događaj, a povodom svega oglasio se i premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je rekao da je video sve snimke još 15. januara i da su tada preduzeli aktivnosti.

Abazović je istakao da oni koji prekorače ovlašćenja moraju da budu adekvatno kažnjeni i dodao da "ima i drugi deo medalje", odnosno da se na snimku ne vidi da je postupanju policije prethodio saobraćajni prekršaj.

"Nije neko targetovao nekog i izvukao ga iz auta tek onako. Neko je sigurno napravio prekršaj. Nisu se poštovala saobraćajna pravila i kolone", rekao je Abazović.

(Kurir.rs/Vijesti/Portal Analitika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track