"OČEKUJEM PRLJAVU KAMPANJU!" Kopitović o izborima u CG: NIKAD nije bilo FER izbora! On bi da bude i gradonačelnik i predsednik
Ivan Kopitović o predstojećim izborima u CG, Foto: Shutterstock, Printscreen/Youtube, Nemanja Nikolić, EPA Igor Kupljenik

kurir tv

"OČEKUJEM PRLJAVU KAMPANJU!" Kopitović o izborima u CG: NIKAD nije bilo FER izbora! On bi da bude i gradonačelnik i predsednik

Crna Gora -

Državna izborna komisija Crne Gore utvrdila je na sednici predsedničku kandidaturu lidera DPS-a i aktuelnog predsednika Mila Đukanovića.

Utvrđeno je da je predata dokumentacija ispravna i konstatovana je validnost 8.465 potpisa.

Milo Đukanović
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Komisija je utvrdila i predsedničke kandidature lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Pokret Socijalista, Andrija Mandić
foto: screenshot Tanjug

Ujedinjena Crna Gora predala je potpise za kandidaturu Gorana Danilovića. Kandidaturu su objavili i jedan od lidera Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović kao i Aleksa Bečić lider Demokratske Crne Gore koji će u ovoj predsedničkoj trci učestvovati pod sloganom "Časti mi".

Željko Matijašević kanadidat je grupe građana za predsednika Crne Gore. Predlog lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića za učešće na izborima vraćan je na doradu.

Ivan Kopitović
foto: Kurir tv

Predsednički izbori zakazani su za 19. mart i o toj temi u studiju Kurir TV voditeljka Olja Lazarević razgovarala je sa Ivanom Kopitovićem, funkcionerom DF, koji se javio putem viber poziva.

DPS je jednoglasno stao iza kandidature Mila Đukanovića za predsednika Crne Gore.

Nezgodna je situacija, prema Kopitoviću, za sve aktere dešavanja, koja očekuju Crnu Goru u predstojećem periodu.

- Ko će biti gradonačelnik Podgorice? Navikli smo da, kod nas, uvek bude nešto što se nigde ne gleda i nije očekivano. Sad imamo čoveka koji bi da bude i gradonačelnik i predsednik! - kaže Kopitović.

Kao lideri dva najjača saveza i dva najjača bloka, očekivano je da u drugom krugu budu Andrija Mandić i Milo Đukanović, mišljenje je Kopitovića.

- Sve će zavisiti od iskrene podrške kolega u drugom krugu i da li će ona doći. Vrlo je nezgodna pozicija. Ako odbiju da daju podršku Mandiću, ne znam šta će tražiti na parlamentarnim izborima. Ako ne date podršku čoveku koji je 30 godina opozicionar, koji je hapšen, privođen, koji je propatio, člija je porodica propatila i lideru jednog najvećih saveza, morate preuzeti odgovornost za ono što će se dalje dogoditi i može se dogoditi - upozorio je Kopitović.

02:59

Kopitović o izborima u CG: NIKAD nije bilo FER izbora! On bi da bude i gradonačelnik i predsednik

On ne želi da trči pred rudu, već ističe datum 19. mart kao momenat u kome će se tačno znati šta dalje očekivati.

- Ne bih trčao pred rudu. Da vidimo, prvo, rezultate 19. marta. Ono što treba napomenuti je da se drugi krug izbora poklapa sa verskim praznicima. Veliki broj ljudi iz dijaspore i bošnjačke stranke, uoči praznika dolazi iz Bihora, da pruži podršku Đukanoviću. Na to moramo biti obazrivi. Upitno je njihovo biračko pravo. Mi smo tu akciju sprečili 30. avgusta - rekao je.

Na pitanje voditeljke Olje Lazarević da li će izbori biti "fer", Kopitović kaže da očekuje prljavu kampanju.

- Ovde nikad nije bilo fer izibora, ne verujem da će sada biti. Očekujem prljavu kampanju u naredne dve, tri nedelje. Pogotovu sada kada se kandidovao Đukanović. Tek treba da krene Đukanovićeva oštra nacionalistička kampanja - kazao je Kopitović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track