OVO JE PODGORIČANIN KOJI SE RAZNEO U SUDU: Imao debeo dosije, švercovao kokain, nasrtao na policajce FOTO, VIDEO
Foto: Uprava policije, Teodora Orlandić

užas

OVO JE PODGORIČANIN KOJI SE RAZNEO U SUDU: Imao debeo dosije, švercovao kokain, nasrtao na policajce FOTO, VIDEO

Crna Gora -

Tridesetdevetogodišnji M. B. (39) koji je stradao nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, od ranije je poznat policije.

1 / 9 Foto: Teodora Orlandić

On je kako pišu Vijesti osuđivan zbog napada na policijske službenike, falsifikovanja, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga....

On je tačno pre pet godina, odnosno u martu 2018. godine priveden na graničnom prelazu Dobrakovo, zbog pokušaja krijumčarenja 1,1 kilograma kokaina i 292,8 grama heroina.

Podgorica, M.B.
foto: Uprava policije

Kako je pisao crnogorski Standard, on je tada otkriven kada su ga zaustavili pripadnici granične policije u automobila marke Lančia kojim je upravljao Bulatović i prilikom pretresa u njegovom džepu pronašli zamotuljak sa marihuanom količine 3,6 grama.

Nakon toga, kriminalistički tehničari su detaljnim pretresom u specijalno napravljenim bunkeru pronašli jedno veće pakovanje oblijepljeno crnom trakom u kome se nalazila opojna droga kokain u količini od 1127,3 grama, zatim jedno pakovanje u pvc foliji sa 292,8 grama heroina, dva pakovanja tzv. smese ukupno 1069,3 grama.

00:10

Aktivirana bomba u Osnovnom sudu u Podgorici

Da podsetimo M. B. je, kako je rečeno iz Uprave policije, oko 11.35 satiušao na prva vrata Osnovnog suda, te da je bombu aktivirao u međuprostoru između dvoje staklenih vrata zgrade.

Eksplozivna naprava je aktivirana u holu suda na prizemlju gdje se nalaze šalteri za rad sa strankama, pisarnice, a u prisustvu velikog broja zaposlenih i građana. Na lice mjesta je pristupila policija i služba hitne pomoći, pri čemu je uviđaj i dalje u toku- navodi u saopštenju.

00:17

Eksplodirala bomba u sudu u Podgorici: Ima poginulih i povređenih!

Lekarsku pomoć nakon eksplozije u Kliničkom centru Crne Gore potražilo je osam osoba. Direktorka KCCG Ljiljana Radulović kazala je da pet pacijenata ima povrede, i da su četiri pacijenta primljena na dalje bolničko lečenje.

Predsednica Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović kazala je da su već godinama upozoravali na bezbednost u toj ustanovi. Ona je novinarima kazala da je današnji slučaj mogao da bude "mnogo gori".

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track