INFLUENSER ČIJI JE SNIMAK SA ĐOKOVIĆEM POSTAO HIT KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE: Komisija prihvatila Jodžirove potpise
Foto: Printscreen/Instagram

INFLUENSER ČIJI JE SNIMAK SA ĐOKOVIĆEM POSTAO HIT KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE: Komisija prihvatila Jodžirove potpise

Crna Gora -

Državna izborna komisija DIK je na današnjoj sednici jednoglasno utvrdio predsedničku kandidaturu influensera Jovana Radulovića Jodžira, kojeg je za predsednika predložila grupa građana "Jodžir do pobede".

- Broj provera potpisa je 13.228, od čega je validno 8.614. Postoji validan 8.101 potpis - saopštio je predsednik DIK-a Nikola Mugoša.

Time se stiču uslovi da Jovan Radulović predloži svog kandidata u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora, objavljeno je na sajtu DIK-a.

Radulović je kandidaturu predao 26. februara, pola sata pre ponoći, odnosno isteka roka predviđenog za to. DIK je dva dana kasnije donEo zaključak da Radulović ima rok od 48 sati da otkloni nedostatke, tako što će dostaviti izjavu grupe građana overenu kod notara koji ga predlažu za predsednika, 2.613 validnih potpisa i dopuniti obrasce u delu koji se odnose na označavanje podnosioca predloga grupe građana.

Radulović je sinoć dostavio DIK-u dopunu potpisa podrške građana, te kod notara overenu odluku o grupi građana koja ga kandiduje za predsednika.

Predsednički izbori zakazani su za 19. mart.

Do sada su potvrđene kandidature aktuelnog šefa države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković, predsednika Demokrata Alekse Bečića, zamenika predsednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića i čelnika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

Kurir.rs/Blic/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track