OGLASIO SE INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE CRNE GORE POVODOM ŠUGE U ''ZARI'': "Prijavljeno osam slučajeva zaraze za mesec dana"
Foto: Shutterstock/Ilustracija

u podgorici tri slučaja

OGLASIO SE INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE CRNE GORE POVODOM ŠUGE U ''ZARI'': "Prijavljeno osam slučajeva zaraze za mesec dana"

Crna Gora -

Nakon što su neki građani prijavili da su dobili šugu nakon nošenja gardarobe iz prodavnice "Zara" u Podgorici, u tu prodavnicu je upućena sanitarna inspekcija.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je danas da je od 13. februara prijavljeno osam slučajeva šuge.

Navodi se da su u Podgorici u tom periodu registrovana tri slučaja šuge, a poslednji je registrovan 1. marta.

"U istom periodu prošle godine, u Crnoj Gori registrovano je 26 slučajeva, dok je u Podgorici registrovano pet", navodi se u saopštenju.

Podseća se da je šuga zarazno oboljenje kože koje je rasprostranjeno u čitavom svetu.

Prenosi se dužim direktnim kontaktom sa kožom obolelog ili korišćenjem iste posteljine, odeće ili donjeg rublja obolele osobe.

Podsetimo, ranije danas u crnogrskom medijima je objavljeno da nakon što su neki građani prijavili da su dobili šugu nakon nošenja gardarobe iz prodavnice "Zara" u Podgorici, u tu prodavnicu je upućena sanitarna inspekcija, potvrdila je podgoričkoj Pobjedi direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Građani, piše Pobjeda, sumnjaju da su šugu dobili zbog nošenja gardarobe iz Zarine prodavnice, nakon čega im se pojavio osip na stomaku ili na leđima.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track