MILO ĐUKANOVIĆ NAJAVIO POBEDU: Ne računamo na nepostojeće birače, nismo skloni obmanama
Foto: Printscreen/Kurir TV

MILO ĐUKANOVIĆ NAJAVIO POBEDU: Ne računamo na nepostojeće birače, nismo skloni obmanama

Crna Gora -

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović poručio je da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora i da za to ima jasnu strategiju.

Upitan da prokomentariše ocene protivkandidata Jakova Milatovića da predsednički kandidat DPS-a u drugom krugu neće osvojiti ni 100 hiljada glasova, Đukanović je kazao da su to neutemeljeni navodi i optimizam bez pokrića.

“Nije daleko do drugog kruga, videćemo koliko ćemo glasova imati, tako da ne bih se uključivao u te propagandističke trikove karakteristične za neozbiljne ljude u predizbornoj kampanji”, rekao je Đukanović novinarima posle polaganja venca grčkom nacionalnom junaku Vasu Brajoviću.

Upitan na koliko glasova računa iz dijaspore i od manjinskih naroda, Đukanović je kazao da ima veliki rezervoar glasova.

“Sigurno ne ispod 40 hiljada glasova. Ne pričamo o dijaspori, domaćim građanima, već o ljudima koji su u biračkom spisku”, rekao je Đukanović, prenose Vijesti.me.

On je kazao da je Vlada Zdravka Krivokapića pokušala da izbaci dijasporu iz biračkog spiska i da im ukine biračko pravo.

To je, kako je naveo Đukanović, sprečeno odlučnom politikom opozicije i otporom tih ljudi.

Đukanović je istako da dijaspora nije u nekom specijalnom aranžmanu sa njim, kao što se, kako je naveo, pokušava spočitati.

“U prvom krugu smo ostvarili naš cilj. Imamo cilj i u drugom krugu, to je pobeda i u nju apsolutno verujem”, rekao je Đukanović.

On je naveo da ima jasnu strategiju za pobedu u drugom krugu.

“Ne računamo na nepostojeće birače, nismo skloni obmanama. Apsolutno sam siguran da ćemo 2. aprila imati saldo koji će biti dovoljan za pobedu”, rekao je Đukanović.

On je kazao da Crna Gora treba da nastavi putem kojim se kretala do 30. avgusta 2020. godine.

Kako je naveo, jasno je da je osnovni naum i politički zadatak njegovih protivnika na ovim izborima kako srušiti Đukanovića, a ne kako otvoriti bolju perspektivu Crnoj Gori u sledećih pet godina.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track