JAKOV MILATOVIĆ: Cilj je stabilna vlada, manje je važno ko će biti nosilac liste
Foto: Printscreen RTCG

JAKOV MILATOVIĆ: Cilj je stabilna vlada, manje je važno ko će biti nosilac liste

Crna Gora -

Izglasani predsednik Crne Gore i zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović ocenio je večeras da se otvara novi list demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore.

On je u emisiji "Načisto" na TV Vijesti kazao da je pobeda na predsedničkim izborima došla kao rezultat okretanja javnom interesu i da je jedna od posledica i odlazak Mila Đukanovića sa mesta lidera Demokratske partije socijalista.

Milatović smatra da su izvinjenjem u vezi situacije sa kandidaturom lidera PES Milojka Spajića, u toj partiji pokazali novi nivo političke etike.

Naveo je da su nesporne Spajićeve sposobnosti, posebno u oblasti ekonomske politike.

„Način na koji ćemo nastupiti na parlamentarnim izborima će zavisiti od razgovora koji treba da uslede. Spajić je uvek imao moju podršku i to će tako uvek da bude“, istakao je Milatović, ali i dodao da je manje važno ko će biti nosilac liste i da li će nastupiti samostalno ili u koaliciji, jer je zajednički cilj ubrzanje reformi nakon odlaska Đukanovića.

„Za to je potrebna politički stabilna vlada sa kapacitetom u parlamentu i voljom da iznese reforme i put ka EU. To je cilj“.

Milatović je kazao da PES treba da prvo razgovara sa programski bliskim partijama.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track