DA LI ĆE SERIJA HAPŠENJA DOVESTI I DO PRAVOG MILA? Advokat Radivojević: Biće dobro i za Crnu Goru i za region da se rasvetli sve
Foto: Printscreen MNE

akcija policije

DA LI ĆE SERIJA HAPŠENJA DOVESTI I DO PRAVOG MILA? Advokat Radivojević: Biće dobro i za Crnu Goru i za region da se rasvetli sve

Crna Gora -

Milo Božović, predsednik Opštine Budva, uhapšen je juče u velikoj akciji crnogorske policije zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju I učestvovao u tri krivična dela šverca droge.

Akcija policije je sprovedena u nekoliko gradova I osim Božovića u njoj su navodno privedeni I pripadnici budvanske grupe.

Istovremeno, crnogorski mediji prenose i da se traga za Nenadom Nenom Kaluđerovićem, koji je javnosti poznat kao “heroj sa Cetinja” nakon što je prošle godine ispalio hitac u pravcu masovnog ubice Vuka Borilovića.

Crnogorska policija juče nije saopštila ko je još uhapšen, niti zbog čega se traga za Kaluđerovićem, kao I da li mu se na teret stavlja da je bio pripadnik Božovićeve kriminalne grupe.

Novinarka podgoričkih Vijesti Svetlana Đokić uključila se u jutarnji program Redakcija na Kurir TV i podelila najnovine informacije u ovom slučaju.

Svetlana Đokić
foto: Kurir TV

- Juče je izašlo i zvanično saopštenje Specijalnog državnog tužilaštva gde je razjašnjeno ko se za šta tereti. Milo Božović je uhapšen i tereti se za stvaranje kriminalne organizacije i tri krtivična dela stavljanja u promet opojnih droga. Određeno mu je zadržavanje do 72 sata, a danas će ga saslušati istražni sudija kada će biti odlučeno i o 30-dnevnom pritvoru. Njegov advokat kaže da je Božović negirao sve što mu se stavlja na teret. Njegove partijske kolege tvrde da je reč o političkom progonu. Božović je, prema saznanjima, pao na Skajp komunikaciji - rekla je Đokić.

03:27

ZA ŠTA SE TERETE UHAPŠENI BOŽOVIĆ I NESTALI KALUĐEROVIĆ? Novinarka Vijesti objasnila detalje akcije policije

- Kad je reč o Nenadu Kaluđeroviću, za njim se traga zbog osnovanje sumnje da je član kriminalne organizacije koja je u oktobru 2020. ubila Barane Adisa Spahića i Damira Hodžića, čija tela ni do danas nisu pronađena. Nije poznato šta mu se konkretno stavlja na teret, ali su uhapšene 4 osobe kojima je odrđeno zadržavanje do 72 sata.

Nakon njenog uključenja o ovoj temi razgovarali su gosti voditeljke Redakcije Olje Lazarević, advokat Aleksandar Radivojević i politički filozof Dragoljub Kojčić.

Aleksandar Radivojević
foto: Kurir TV

- Načelno, po teoriji kriminalističkoj nema organizovanog kriminala ako nije u sprezi s državnim strukturama na bilo kom nivou. Ne bih spekulisao da li će istraga stići do vrha. Crna Gora je mala država, vi imate manje stanovnika nego u Novom Beogradu. Sve se više manje zna ko je s kim radio. Ako bude sreće, i za Crnu Goru i za ceo region će biti dobro da se rasvetli ko je učestvovao u obvakvim delima. Ovo su najobičnija krivična dela koja se Božoviću stavljaju na teret. Nisu to stvari koja se tiču državnih poslova, već zbog lukrativnih razloga - rekao je advokat Radivojević i podelio jednu anegdotu s društvenih mreža:

06:22

DA LI ĆE SERIJA HAPŠENJA DOVESTI I DO PRAVOG MILA? Advokat Radivojević: Biće dobro i za Crnu Goru i za region da se rasvetli sve

- Pročitao sam na društvenim mrežama, naravno, ne tvrdim da je istinito predviđanje, ali kako je krenulo, napisao je neko, da će Crna Gora biti prva zemlja koja će ostati bez policije, koliko ih je dosad osumnjičeno za vezu s kriminalom - kaže Radivojević.

Kojčić smatra da je bitniji kontekst čitave priče od samog čina hapšenja gradonačelnika Budve.

Dragoljub Kojčić
foto: Kurir TV

- Kad neko drži vlast 30 godina kao DPS, onda stvari postaju sistemskog karaktera. Imao sam polemiku s čovekom koji kaže da je MIlo Đukanović legalno držao vlast. Ali jedno je legalnost, drugo legitimnost kad je on pocepao narod. Logično je pitanje da li je uhapšen pravi Milo? Ovaj pravi se kupa u Dubaiju, a ne mogu da ulazim u karakter privođenja Božovića. Izvesno je da su postojali i nei eklatantniji primeri bezakonja u Crnoj Gori. Ima još jedna stvar, a ovde je najvažniji kontekst. Imate potragu za Kaluđerovićem gde se pokušava da pokaže neka vrsta političke indiferentnosti - smatra Kojčić i podvlači još jednu paralelu:

- A to može da se poveže sa izborom gospođe Injac za gradonačelnicu, koja je omogućila helikopterski prevoz patrijarha u Crnoj Gori. Ovo je čišćenje Crne Gore, a može da bude pozicioniranje pred parlamentarne izbore - smatra Kojčić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track