MINISTAR POLICIJE O INAUGURACIJI MILATOVIĆA: Ako odluči da bude Podgorica – biće, ako odluči Cetinje – onda će biti Cetinje
Foto: Printscreen RTCG

MINISTAR POLICIJE O INAUGURACIJI MILATOVIĆA: Ako odluči da bude Podgorica – biće, ako odluči Cetinje – onda će biti Cetinje

Crna Gora -

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je da će novoizabrani predsednik Jakov Milatović biti 20. maja inaugurisan tamo gde on odluči: u Podgorici ili na Cetinju.

„Ako odluči da bude Podgorica – biće, ako odluči Cetinje – onda će biti Cetinje“, kazao je ministar na sednici supštinskog Odbora za bezbednost povodom napisa u medijima da nije bezbedno da inauguracija bude na Cetinju koje je crnogorska prestonica.

Na Cetinju gde je većina građana „procrnogrska“, ubedljivo najviše glasova na predsedničkim izborima dobio je odlazeći šef države Milo Đukanović.

„Uprava policije ima kapacitet da omogući inauguraciju“, kazao je Adžić, dodao da je poznato da određeni broj građana ne podržava politiku Milatovića i podsetio da je pre predsedničkih izbora Milatovića napala grupa građana.

„U Crnoj Gori treba da izbegavamo konflikte – to ne pokazuje ni slabost pojedinaca, ni države, već odgovornost. Cetinjani su gostoprimni ljudi. Mitropoliti borave tamo i ne znam da ima nekih neprijatnosti. Ako je volja Milatovića da inauguracija u Podgorici, pozdravljam. Isto tako i za Cetinje“, kazao je ministar.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track