PUNO JE IZAZOVA! Đukanović: Važno da Crna Gora napreduje ka cilju; Milatović: Politički smo protivnici posvećeni državnoj funkciji
Foto: BETA/Amir Hamzagić, AP/Risto Božović

dijalog

PUNO JE IZAZOVA! Đukanović: Važno da Crna Gora napreduje ka cilju; Milatović: Politički smo protivnici posvećeni državnoj funkciji

Crna Gora -

"Složili smo se da je jako puno izazova i da je važno da Crna Gora utvrdi unutrašnju političku stabilnost i napreduje ka svom cilju - Evropskoj uniji (EU)", rekao je Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poželio je novoizabranom predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću uspešan mandat, i da sa te pozicije doprinese ostvarivanju nacionalnih interesa države.

"Nastavili smo prošlonedeljni dijalog, čija je ideja da doprinesemo demokratskoj tranziciji ovog dela vlasti, da doprinesemo institucionalnom kontinuitetu. Kao praksa ovo je dobrodošlo i baca svetlo na rastući demokratski kapacitet", istakao je Đukanović na pres konferenciji nakon sastanka sa Milatovićem.

Drugi sastanak u okviru aktivnosti primopredaje dužnosti predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića održan je danas.

Đukanović i Milatović su prvi ovakav sastanak održali 12. maja.

"Razgovori su bili zanimljivi, govorili smo o regionalnom, evropskom i globalnon političkom okviru, o mnogim aspektima unutrašnje politike. Složili smo se da je jako puno izazova i da je važno da Crna Gora utvrdi unutrašnju političku stabilnost i napreduje ka svom cilju - Evropskoj uniji (EU)", rekao je Đukanović.

Milatović će u subotu, u Skupštini Crne Gore, položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države.

Milatović je na današnjoj pres konferenciji rekao da su oba razgovora bila konstruktivna.

"Ovo je dobar primjer demokratske tranzicije vlasti. Građani su na izborima rekli šta misle o našim politikama i na nama je bilo da damo primjer dobre demokratske prakse, kako ubuduće u Crnoj Gori treba da se dešava demokratska tranzicija vlasti. Želim da se zahvalim g. Đukanoviću na konstruktivnim razgovorima. Politički smo protivnici ali smo razgovorima pokazali da smo posvećeni državnoj funkciji. Uloga predsjednika je značajnija od bilo koje partijske politike", kazao je Milatović.

On je dodao da će njegovoj inauguraciji u subotu, prisustvovati i Đukanović i zaokružiti ovaj proces.

"Tog dana biće poslata dobra poruka dolaskom zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD), svih predsjednika država Zapadnog Balkana. Očekujem da država nakon izbora dobije stabilnu vladu koja će vratiti državu na reformski put. Ovakvi razgovori su primjer kojim putem treba Crna Gora da se kreće", rekao je Milatović.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track