"MILOJKO SPAJIĆ NEĆE USPETI DA NAPRAVI VLADU" Asanović: Udružuje se sa bivšim koalicionim partnerima Mila Đukanovića
Foto: EPA/Boris Pejović, Kurir Televizija, Shutterstock

crna gora

"MILOJKO SPAJIĆ NEĆE USPETI DA NAPRAVI VLADU" Asanović: Udružuje se sa bivšim koalicionim partnerima Mila Đukanovića

Crna Gora -

Konačno je odlučeno koje partije će činiti novu vladu Crne gore. Lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić objavio je da ima skupštinsku većinu za formiranje vlade i to bez koalicije Za budućnost Crne Gore.

To znači da bi vlada trebalo da bude formirana od Pokreta Evropa sad, Demokrata Alekse Bečića, manjinskih stranaka i Socijalističke narodne partije.

O političkim aktuelnostima u Crnoj Gori govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije Mihailo Asanović, predsednik Opštine Zeta.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Ovakva vlada nije legitimna. Milojko Spajić je izneo da nam je pet puta ponudio da uđemo u vladu. Tačno je da je nekih pregovora bilo, ali nije nam ponuđeno ništa konkretno. On je napravio neko preobraženje sebe kao ličnosti. Podsetiću vas da su pre manje od pola godina bili predsednički izbori na kojima je kandidat partije Evropa Sad Jakov Milatović u drugom krugu bio protivkanditat Milu Đukanoviću i ono što moram da kažem jeste da su sada Spajiću prihvatljivi koalicioni partneri koji su bili u koaliciji sa Đukanovićem - rekao je Asanović i dodao:

02:35

MILOJKO SPAJIĆ NEĆE USPETI DA NAPRAVI VLADU Asanović: Udružuje se sa bivšim koalicionim partnerima Mila Đukanovića

- Ervin Ibrahimović, predesnik Bošnjačke stranke je zajedno sa Đukanovićem obilazio ljude po Evropi i dovodio ih da glasaju za Đukanovića u drugom krugu. Mogu da kažem da Spajić ne da nema 44 poslanika za većinu nego nema ni 40. Mogli ste da pročitate da mu je otkazala podršku ujedinjena Crba Gora, kao i poslanica grupe građana Alternativa.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:43

DOKLE GOD JE ĐUKANOVIĆ SLOBODAN - CRNA GORA NEĆE BITI Vladislav Dajković, pesimistično: Pored svih dokaza, OVO JE NATRAGIČNIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track