DPS SAKRIO "ŠEFA"! Skreću priču na POPIS istog dana kada se objavljuju prepiske o Milu i Kavčanima!
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen MNE

Burno u crnoj gori

DPS SAKRIO "ŠEFA"! Skreću priču na POPIS istog dana kada se objavljuju prepiske o Milu i Kavčanima!

Crna Gora -

SAOPŠTIO DA BOJKOTUJE POPISE U ISTO VREME KADA JE OBJAVLJENA PREPISKA MILA ĐUKANOVIĆA I KAVČANA!

Demokratska partija socijalista juče je saopštila da će bojkotovati popis stanovništva koji je trebalo da počne danas. Razlozi su, navodno, neispunjenje uslova iz Sporazuma, koji su potpisali Vlada Milojka Spajića i opozicione partije.

Međutim, interesantna je vremenska paralela kada se DPS odlučio na ovaj potez. Oni, naime, skreću priču u potpunosti na popis stanovništva, znajući da će građani Crne Gore reagovati ukoliko se taj proces pomene, umesto da se fokusiraju na juče objavljene prepiske sa SKY aplikacije u kojoj se, sudeći po porukama, može doći do zaključka da je bivši šef države i bivši lider DPS-a, potencijalno, šef Kavačkog klana.

Vijesti su juče objavile dio prepiske sa aplikacije SKY ecc, sa koje se vidi da se uhapšeni tajni agent, Petar Lazović, nalazi na slavlju Mila Đukanovića povodom rođenja njegovog unuka. Lazović, preko SKY aplikacije, obaveštava navodnog šefa Kavčana, Radoja Zvicera, o atmosferi sa slavlja, ali i šalje poruke koje su jako opasne po crnogorsko društvo – da neće da daju državu, kao da je imaju kome dati.

Sve ove prepiske dolaze nakon skandaloznih transkripata Petra Lazovića i odbeglog policajca Ljuba Milovića, gdje su planirali likvidaciju uhapšenog Mila Božovića i Vladimira Mandića.

S tim u vezi, jasno je zašto ova politička partija bira upravo ovaj tajming za plasiranje političke odluke i pokušaja odlaganja popisa, koji im je, na kraju, uspio. Očigledno je da bivšem šefu DPS-a baš i ne odgovara što su SKY prepiske objavljene u medijima, jer bacaju sumnju da je upravo on povezan sa jednim od najzloglasnijih kriminalnih klanova u Evropi.

Svakako, SKY prepiske se već neko vreme nalaze u tužilaštvu, a pitanje je hoće li SDT po njima reagovati.

(Kurir.rs/Borba.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track