Najnovije vesti

DANAS POČINJE POPIS STANOVNIŠTA U CRNOJ GORI Mandić: Više od 3.000 popisivača kreće da radi važan posao
Foto: Shutterstock/Ilustracija

DANAS POČINJE POPIS STANOVNIŠTA U CRNOJ GORI Mandić: Više od 3.000 popisivača kreće da radi važan posao

Crna Gora -

U Crnoj Gori danas počinje popis stanovništva, a predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je naveo da će u osam sati na teren izaći 3.000 popisivača.

Mandić je za RTCG izrazio zadovoljstvo što su se vlada, opozicija i sve relevantne institucije u Crnoj Gori usaglasile oko pitanja popisa.

"Više od 3.000 popisivača krenuće da radi važan posao. Uspeli smo da postignemo dogovor koji je vredelo čekati i tri godine, i sve relevantne političke snage stoje iza ovog popisa i čestitam vladi i opoziciji, kao i nacionalnim savetima", rekao je Mandić.

On je istakao da niko ne sme da vrši pritisak na bilo koga kako da se izjasni na popisu, jer su podaci anonimni.

Dodao je je da je softver koji je predložen vrlo važan mehanizam, ističući da Monstat zaslužuje sve pohvale koje mu je uputio Eurostat.

"Nakon više odlaganja, popisivači kreću da rade važan posao", rekao je Mandić.

Povodom početka popisa, premijer Milojko Spajić je na društvenoj mreži "X" naveo da je Crna Gora pokazala da ima funkcionalne institucije i odgovorne pojedince spremne da grade mostove za evropsku budućnost.

"Pozdravljam trud i doprinos svih koji su učestvovali u pregovorima i pripremi Popisa stanovništva, domaćinstva i stanova. Za samo mesec dana od prvog susreta pronašli smo meru kompromisa u kojoj su svi zadovoljni. Hvala i Parlamentu na efikasnosti i odlučnosti da bude snažan oslonac u ovom procesu", poručio je Spajić.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track