PRIVEDEN TURČIN U CRNOJ GORI Navodio na overavanje neistinitog sadržaja
Foto: Shutterstock

hapšenje

PRIVEDEN TURČIN U CRNOJ GORI Navodio na overavanje neistinitog sadržaja

Crna Gora -

Turski državljanin Binali Čamgoz (40) priveden je u ODT na saslušanje zbog sumnje da je počinio krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

On je označen kao bezbednosno interesantno lice.

Kod zgrade ODT pojačane su mere bezbednosti, prisutan je veći broj službenika policije koji su pod pancirima.

Nekoliko desetina policijskih službenika obezbeđivalo je lice mesta a državljanin Turske doveden je u pratnji inspektora i Protivterorističke jedinice.

Novinari su udaljeni oko 20-ak metara od samog ulaza zgrade.

Na terenu su i pripadnici Interventne jedinice podgoričke policije.

"Osnovano se sumnja da je Binali tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime je doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu doneli rešenje o registraciji naznačenog privrednog društva", navodi se u saopštenju.

U kriminalnim radnjama osumnjičeni Binali Čamgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Podsećanja radi, reč je o vođi visokorizične kriminalne grupe prepoznate u izvršenju najtežih krivičnih dela na teritoriji Turske i drugih zemalja.

(Kurir.rs/RTCG.me/Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja