GLAVNOM OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO VANJE ĐORČEVSKE ZA NEDELJU DANA ISTIČE PRITVOR U TURSKOJ: Poznati dalji koraci
Foto: Printscreen/Društvene mreže

evo šta će biti sa palevskim

GLAVNOM OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO VANJE ĐORČEVSKE ZA NEDELJU DANA ISTIČE PRITVOR U TURSKOJ: Poznati dalji koraci

Severna Makedonija -

Za nedelju dana, odnosno 6-7. februara, ističe privremeni zatvor koji su turske vlasti odredile 29. decembra za Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog.

Palčo se trenutno nalazi u zatvorenom zatvoru u Balikesiru u Turskoj, gde može da bude zadržan do godinu dana. Očekuje se da će mu po isteku mere od 40 dana biti produžen privremeni zatvor ili pritvor, pošto makedonske vlasti još nisu dobile odgovor iz Turske po zahtevu za ekstradiciju, koji je upućen 7. decembra.

Kako prenose makedonski mediji, Iz Ministarstva pravde je rečeno da ovih dana očekuju odgovor iz Turske, nakon čega će obavestiti javnost.

Zahtev za ekstradiciju dolazi nakon hapšenja Palevskog 5. decembra u Turskoj, nakon što je dan ranije raspisana međunarodna poternica za njim kao osumnjičenim za dva krivična dela, otmicu i dva brutalna ubistva.

Ako bude izručen, Palevski će biti dočekan u zemlji sa sudskom odlukom o pritvoru od 30 dana i biće prebačen u istražni zatvor u Šutki. Trojica osumnjičenih saizvršilaca u otmicama i brutalnim ubistvima su već tamo.

(Kurir.rs/Fokus/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:57

UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM ZADATKU! Nedić: Osumnjičeni imao debeo dosije, ali nije tip ubice?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track