"KADA SAM SE UDALA, MUŽ JE IMAO DEVETORO DECE IZ PRVOG BRAKA": Priča bake iz CG oduševila region, a detalji iz života TOPE SRCA
Foto: Foto: Printscreen

"KADA SAM SE UDALA, MUŽ JE IMAO DEVETORO DECE IZ PRVOG BRAKA": Priča bake iz CG oduševila region, a detalji iz života TOPE SRCA

Crna Gora -

Priča o baki Muhruši Mekić krajnje je nesvakidašnja na najpozitivniji način. Živi u selu Korita, u zaseoku Sušici, u Bijelom Polju, na nadmorskoj visini od preko 1.200 metara.

Baka je napunila nedavno 92 godine, a njen život obeležila su deca, njena biološka, deca njenog supruga, a onda i unuci, praunici, čukunuci.

Baka Muhruši Mukić je u intervjuu za VBP portal ispričala da je pre 60 godina došla u Korita iz okoline Petnjice.

"Kada sam došla, u domu sam zatekla devetoro dece koje je muž imao iz prethodnog braka" poručila je i naglasila da je svu decu podigla kao svoju, kao i da ne pravi razliku između njih 13.

Rekla je da su svi njena deca i da je smtaraju svojom majkom. Posećuju je često i pokazuju koliko je vole i koliko cene ono što je uradila za njih. Ova baka danas ima 55 unučadi, 101 paraunuče i 27 čukununučadi.

Život na selu donosio je brojne izazove, morala je ranije da kilometrima pešači kako bi donela vodu u kuću, ali i pored svega, ona bi i danas radije živela na selu nego u gradu. Živi sada sa sinom i snajom koji su rekli da je ova nesebična i hrabra žena dobrog zdravlja i da retko traži lekarsku pomoć, pišu Vijesti iz Bijelog Polja.

Njeni naslednici u njoj vide veliku inspiraciju, primjer je ljubavi i posvećenosti koju je velikodušno pružala i koju i danas pruža.

Video na Fejsbuku ima 26 hiljade pregleda i hiljadu lajkova, u komentarima poručuju: “Srećan rođendan još toliko…. bogata sa potomstvom svaka čast. Čestitam”, “Za svaku pohvalu, srećno i svako dobro vam želim”, “Srećan rođendan i 100. da dočekate u zdravlju”.

(Kurir.rs/Srpska info/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track