DANAS DAN ŽALOSTI U BARU: Dvoje dece, devojka i žena stradali u požaru, vatrogasci zanemeli od prizora
Foto: Uroš Arsić/Mondo

DANAS DAN ŽALOSTI U BARU: Dvoje dece, devojka i žena stradali u požaru, vatrogasci zanemeli od prizora

Crna Gora -

Usled požara u romskom naselju u kom je živote izgubilo dvoje dece, jedna devojka i jedna starija žena u Baru je danas proglašen Dan žalosti.

- Duboko smo potrešeni vešću o stradalima u požaru koji je u ranim jutarnjim časovima zahvatio stambene objekte u naselju ispod Volujice, stoga proglašava Dan žalosti. Želimo izraziti iskreno saučešće porodicama žrtava i celoj zajednici koja je pogođena ovom neizmerno velikom tragedijom - saopšteno je iz Opštine Bar.

Požar je izbio tokom jutarnjih sati, a zahvaćeno je nekoliko objekata. Na lice mesta su odmah stigle vatrogasne ekipe, koje su lokalizovale vatru, ali su u akciji spašavanja zatekli nastradale kojima nije bilo spasa.

- Mi smo prijavu primili u 4 sata i 2 minuta. Odmah smo sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom izašli na teren i zatekli požar u razbuktaloj fazi. Gašenje je uspešno završeno, ali je akcija potrajala. Nažalost, učinili smo sve što je u našoj moći, ali četiri lica su izgubila život - rekao je za RINU Aco Vulević, komandir Službe zaštite i spašavanja Bar.

Vatrogasci ističu da je jutrošnji prizor jedan od najtežih koji su doživeli tokom svojih karijera. Uzrok požara nije poznat, ali se radi o barakama koje su načinjene od lako zapaljivih materijala. Pretpostavlja se da je požar izazvala peć na drva.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track