"DAN REPUBLIKE SRPSKE JE NEUSTAVAN": Skandalozna izjava crnogorskog premijera Spajića
Foto: Rusmin Radic / AFP / Profimedia

"DAN REPUBLIKE SRPSKE JE NEUSTAVAN": Skandalozna izjava crnogorskog premijera Spajića

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Milojko Spajić je nedavno, pored nerealne činjenice da pola Srba u Crnoj Gori podržava članstvo u NATO paktu, kazao još jednu stvar.

Spajić se „lepo zahvalio“ svojim glasačima srpske nacionalnosti, ne želeći da se zameri svojim evroatlantskim partnerima, i kazao da je Dan Republike Srpske neustavan praznik te da niko iz Crne Gore nije smeo da bude na proslavi.

Premijer je, kako je to svojstveno i njegovim prethodnicima Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću „opleo“ i po malignom ruskom uticaju i kazao da je Crna Gora prošla kroz težak period i da mora postati mnogo otpornija takvim uticajima.

Vrativši se na temu Republike Srpske, na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da su funkcioneri NSD-a i DNP-a, odnosno koalicije ZBCG, slavili Dan Republike Srpske u Banja Luci, Spajić izričito odgovara da je on neustavan.

Spajić se usaglasio sa novinarem koji je postavio ovo pitanje i kazao da se slaže sa činjenicom da je to u suprotnosti sa evropskim vrednostima i vladavinom prava.

"Poštujemo integritet Bosne i Hercegovine"

„Nema dileme da želimo poštovati teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne želimo da ugrozimo našeg divnog suseda, sa kojim imamo sjajne odnose. Političari u Crnoj Gori imaju istoriju iracionalnog ponašanja. (U Crnoj Gori) svako ima jako mišljenje, ekstremni, napumpani ego, lako je stvoriti ideološke, etničke, religiozne tenzije. To je bio slučaj u prošlosti“, rekao je Spajić.

Kazao je i da je „obilje etničkih aktivnosti jer su svi ti političari izgubili rat sa politikom Pokreta Evropa sad“.

„Niko ne želi da glasa za njih. Ljudi gladaju sa PES, zašto? Kažemo – imaćete veće plate, penzije, depolarizovano društvo, članstvo u EU, bolju budućnost vaše dece… Svi drugi su u panici kako da odgovore na to, zato su iracionalnim ponašanjem pokušavali da privuku pažnju. Videli su da to nisu mogli uspeti u tome“, kazao je Spajić iako još uvijek nema ni naznaka o promjenama na ekonomskom polju, niti postoji govora o njegovom programu Evropa sad 2 kojim bi se minimalna plata podigla na 700 eura a prosečna zarada podigla na 1.000.

"Ako se političari ne promene, postaće istorija"

„Ako se političari ne promene, postaće istorija, promenićemo i njih i njihove glasače“

A da skandala u režiji premijera koji ni svoju sopstvenu stranku ne može da drži pod kontrolom ne fali, potvrđuje i činjenica da bi da menja glasačku strukturu Crne Gore i da će promeniti glasače u Crnoj Gori.

Naime, svojim obećanjima, premijer poručuje da zauvijek želi promijenii Crnu Goru i da želi da promeni i glasače političkih partija čime pokazuje svoj evidentni autokratni karakter.

„Verujte mi, na taj način ćemo ih promeniti sve, kao i njihove glasače. Ako se političari ne promene, postaće istorija“, kazao je Spajić.

(Kurir.rs/ Adria.tv/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

04:11

SVE ŠTO JE MUKOTRPNO POSTIGNUTO 30. AVGUSTA, OVA VLADA RUŠI! Panaotović: Ono što planira Spajić je DIREKTNO PROTIV VOLJE GRAĐANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track