MAKEDONCI PRODAVALI FALŠ SATOVE PO CRNOJ GORI, OJADILI PODGORIČANE: Policija ih sustigla, a evo šta su sve našli kod njih!
Foto: Shutterstock

MAKEDONCI PRODAVALI FALŠ SATOVE PO CRNOJ GORI, OJADILI PODGORIČANE: Policija ih sustigla, a evo šta su sve našli kod njih!

Crna Gora -

Pripadnici Odeljenja bezbednosti Podgorica su sa kolegama iz Bara uhapsili tri državljanina Severne Makedonije koji se sumnjiče za prevaru.

Sumnja se da su V.D., F.D. i D.S. ovo krivično delo izvršili na način što su u više navrata prilazili građanima starije starosne dobi na ulici, na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, i dovodili ih u zabludu.

Oni su ljudima prodavali satove za znatno veće novčane iznose u odnosu na stvarnu vrednost , uz uveravanje da je reč o skupocenim komadima.

Tako su, primera radi, u Podgorici jednoj osobi prodali sat manje vrednosti za iznos od čak 1.500 evra, a što su ponovili u više navrata u nekoliko gradova u Crnoj Gori.

Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koriste ova lica na teritoriji opštine Bar i tom prilikom je pronađeno 3.370 evra, razni satovi, nakit, kao i garderoba koju su koristili. Od njih je oduzeto i vozilo marke "mercedes".

Oni su identifikovani, locirani i lišeni slobode, a "policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti koje mogu ukazati na sumnju da su V.D., F.D. i D.S. ove nedozvoljene radnje sprovodili i u odnosu na još oštećenih lica", navodi se u saopštenju.

Policija poziva građane koji sumnjaju da su u poslednjem periodu prevareni na ovaj način da se jave najbližoj policijskoj stanici i prijave događaj.

Kurir.rs/Rina

Bonus video:

01:38

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track