"SAMO JE IZLETEO I POČEO DA PUCA" Otac ranjenog mladića otkrio nove detalje napada u Splitu OSTAVIO PIŠTOLJ PA IZAŠAO SA 2 SEKIRE
Foto: Printscreen/Twitter

jezivo

"SAMO JE IZLETEO I POČEO DA PUCA" Otac ranjenog mladića otkrio nove detalje napada u Splitu OSTAVIO PIŠTOLJ PA IZAŠAO SA 2 SEKIRE

Hrvatska -

Muškarac koga je pomahnitali komšija upucao u ponedeljak u Kaštel Štafeliću kod Splita nalazi se u teškom stanju!

Dvojica pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja, podsetimo, prebačena su u splitsku bolnicu nakon stravičnog napada, Kruno B. (46) je upucan, a njegov kolega je zadobio dva udarca sekirom. Napadač J.K. (58) navodno je podivljao nakon što je Kruno B. po povratku sa posla parkirao automobil ispred njegove kuće i odmah je došlo do brutalnog napada.

Ivica Bolibruh još čeka da mu se sin probudi nakon operacije.

- Moj sin je došao kući sa posla, međutim, zbog jakog juga nije smeo da parkira na rivi da mu auto ne bude potopljen, nego je parkirao pred kućom J. K. Ovaj je izleteo istog trenutka i počeo da puca - govori otac za Dnevno u jednom dahu.

Ivica dodaje da se napadač potom ustremio na kolegu.

- Moj sin, izrešetan, nekako je uspeo da pređe preko ulice, a onda mu je u pomoć priskočio njegov kolega. J.K. je tada otišao u kuću i izleteo s dve sekire i kolegu dva puta snažno udario, jednom u glavu, a drugi put u ruku - ispričao je otac Ivica.

Navodi da je Kruno pogođen sa tri metka.

- Sada je na aparatima, a zašto? Zbog nasilnika koji je godinama poznat po svojoj agresivnosti. Reč je o tome da prostor ispred kuće, koji je državni, godinama uporno svojata. Tako je 2003. godine izbo nožem po trbuhu čoveka koji je mokrio pred njegovom kućom, a optužnica nikada nije podignuta. Ma znao je tamo ljudima da trga retrovizore i buši gume - tvrdi otac.

Bolibruh navodi da su napadaču 2003. godine nakon napada nožem u kući pronašli pušku M48 i ručni bacač.

- J.K. je pomorac. Šta će mu oružje? Navodno su mu i sada u kući pronašli oružje. Da se reagovalo na ranije incidente moj sin sada ne bi bio na aparatima - zaključuje otac.

Hrvatski mediji nezvanično prenose da je sukob izbio zbog parkiranja s obzirom na to da je policija tokom uviđaja utvrdila da je automobil Suzuki SX4 pogođen s više metaka.

(Kurir.rs/Večernji/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:41

PRVI SNIMCI! KURIR NA LICU MESTA! NOVI BEOGRAD BLOKIRAN, NA SNAZI AKCIJA VIHOR: Sačekuša u tržnom centru, napadač bacio pištolj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja