ZAGREPČANI BESNI: Tenkovi izrovali ulice, šteta od parade milionska i plaćaće je građani!
Foto: Printscreen Yt

Skuplja dara

ZAGREPČANI BESNI: Tenkovi izrovali ulice, šteta od parade milionska i plaćaće je građani!

Hrvatska -
Asfalt je duboko ulegnut tamo kuda su gazile gusenice tenkova, teških i po 40 tona

ZAGRAB - Hrvatski tenkovi uništili su zagrebačke ulice kojima su prolazili tokom parade proslave vojno-policijske akcije Oluja, a tu štetu, koja se meri milionima kuna, plaćaće građani iz svog džepa.

Najviše su stradale davno asfaltirane ulice, kao što je Držićeva. Najbolje je prošla Vukovarska ulica, koja je asfaltirana pre četiri godine, dok je Slavonska ulegla na mestima gde su gusenice tenkova, teških i po 40 tona, gazile.

"Problem je što su neke ulice posle prolaska parade postale talasaste. Za automobile nije jako opasno, ali za motocikliste jeste i to bi moralo hitno da se sredi", kaže građevinski veštak Žarko Željko.

Građani su uglavnom ogorčeni zbog situacije na ulicama. Tvrde da nije u redu da poreski obveznici plaćaju popravku, koja sigurno neće biti jeftina. Osim toga, pitaju se zašto nije stavljena zaštita koja bi sprečila štetu.

"Jesmo li srećni što ćemo platiti popravku? Definitivno ne. To je sramota. Ne ulazim u to da li je trebalo da se održi parada u Zagrebu ili ne, ali činjenica je da prostor gde se neka manifestacija održavala ne treba da bude oštećen. Paradu je organizovala Vlada Republike Hrvatske i ona bi trebalo da plati, a ne Grad Zagreb. Ovo je nedopustivo i sramotno", kaže penzioner Milan Budisavljević.

S njim se slaže i Daniela Bakota, koja smatra da je pravo pitanje ko će da platiti novi asfalt.

"Ne znam gde će Grad naći novac za to? Ima toliko stvari u gradu koje vape za obnovom, pa nam ovo sad stvarno nije trebalo. Gradonačelnik je obećao da će sve urediti, ali lako je njemu da obeća kad će to platiti građani iz svog džepa", kaže ona.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track