HRVATSKI MUP: Ne širite laži da migranti siluju!
Foto: TANJUG - Dragan Stanković

Panika pomutila zdrav razum

HRVATSKI MUP: Ne širite laži da migranti siluju!

Hrvatska -
Pozivamo javnost da ne nasedaju na ove lažne i uznemirujuće glasine koje za cilj imaju samo podizanje panike i remećenja normalnog način života građana. Nije evidentiran povećan broj kaznenih dela ni prekršaja, kao ni drugih događaja koji se lažno navode

ZAGREB - Zbog činjenice da se na području Hrvatske trenutno nalazi oko 14.000 migranata, društvenim mrežama i elektroničkom poštom među građanima Hrvatske je počela da se širi vest da se na našem području u poslednjih nekoliko sati dogodio veći broj krivičnih dela koje su počinili migranti, priopćio je MUP, upozoravajući da se šire lažne informacije o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnih razbojništava i otmica dece.

"Pozivamo javnost da ne nasedaju na ove lažne i uznemirujuće glasine koje za cilj imaju samo podizanje panike i remećenja normalnog način života građana. Na području svih naših policijskih uprava nije evidentiran povećan broj kaznenih dela niti prekršaja, kao ni drugih događaja koji se ovde lažno navode. Građane pozivamo da, kao i do sada, omoguće nesmetan rad policije i drugih službi širom Republike Hrvatske", poručili su iz MUP-a.

Ujedno, pozivaju osobe koje žele da volontiraju prilikom prihvata i pomoći migrantima, a znaju arapski, farsi, somalijski, paštu i urdu jezik, da se jave Ministarstvu socijalne politike i mladih, na telefon: 01/555 7243 i 01/555 7104.

(Tportal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track