PREŽIVELE HOROR: Potresne priče majki koje su rađale u hrvatskim porodilištima!

Ostala trauma za ceo život

PREŽIVELE HOROR: Potresne priče majki koje su rađale u hrvatskim porodilištima!

Hrvatska -
ZAGREB - Rođenje deteta neke majke umesto kao najlepši na žalost pamte kao traumatičan događaj u svom životu

Neke od žrena progovorile su anonimno o svojim vrlo teškim porođajima, i kako su ih je medicinsko osoblje vređalo, omaložavalo. Mnoge žene doživele su tokom porođaja veliku traumu, čak i teške fizičke posledice.

"U jednom trenutku vezali su mi noge jer sam se zbog bolova previše mrdala. Babice su me tretirale kao životinju, a ne kao čoveka. Nisu mi dali vodu još dva sata" stoji u jednoj od prijava.

"Smejali su mi se i govorili da sam kukavica dok sam satima, pod trudovima molila da pozovu supruga, koji je po njihovim uputstvima završio kurs za prisutstvo na porođaju i čekao spreman', stoji u drugoj.

'Žene i javnost imaju pravo da znaju što se dešava u porodilištima.Zbog toga je Udruženje "Roda" pokrenulo akciju 'Prekinimo ćutanje', u kojoj majke anonimno mogu da ispričaju svoja isksutva", kazala je Danijela Drandić iz Udruge Roda..

'Učinićemo sve da se ti neki propusti ili možda loša ili nedovoljno dobra komunikacija popravi. Verojatno tu ima nešto i tradicije i kulture', rekao je pomoćnik ministra zdravlja, Dragan Korolija Marinić.Ministrstvo zdravlja je zbog toga su poslalo inspekcije u sva porodilišta, rezukltati će biti objavljeni početkom iduće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track