PORODIČNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Mališan (1) tokom igre upao u jamu punu vode i udavio se!
Foto: Profimedia

Tuga

PORODIČNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Mališan (1) tokom igre upao u jamu punu vode i udavio se!

Hrvatska -
KARLOVAC - Dečak star godinu i po dana upao je u hrvatskom mestu Gorinci u jamu napunjenu vodom i preminuo. Strašna tragedija dogodila se danas popodne.

Nesrćeni dečak je sa majkom, ocem i nekoliko godina starijim bratom živeo u župnom dvoru kod mesnog sveštenika don Željka Kutena, preko puta crkve Svetog Jurja u istoimenoj župi kojom sveštenik upravlja.

Policajci su dojavu da je beživotno telo deteta dovezeno u Dom zdravlja u Generalskom Stolu dobili u 13.38 sati. Pre toga u Gorincima se odvijala prava drama.

Dečačić se igrao s petogodišnjim bratom u dvorištu župnog dvora, odnosno na betonskoj podlozi naslonjenoj na kuću. Dva metra od objekta nalazi se rupa u koju je mališan upao, teško je reći da li se radi o cisterni ili o septičkoj jami.

Bila je poklopljena običnim daskama, a na njima je verovatno bio kamen. Šta se dogodilo s tim improvizovanim poklopcem i na koji je način dete upalo u jamu, utvrdiće istraga. Poznato je samo da ga je majka uz pomoć sveštenika izvukla i odvezla u Dom zdravlja. Dete je bilo u hipertermiji i bez svesti. Uz sve lekarske napore, mališanu nije bilo spasa. Kada je video da je dete preminulo sveštenik je pao u nesvest i lekari su mu pružili pomoć.

Dečakova majka je poreklom iz Međimurja, a na područje Karlovačke županije došla je pre nekoliko godina sa udruženjem Vitlejem, koje se zalaže za život nerođenih.

Starijeg sina začela je s oženjenim muškarcem, zbog čega ju je poridica odbacila pa je utočište pronašla u crkvenom udruženju. Dete je rodila, a udruženje je otišlo iz Gorinaca, kako je želela da ostane, zamolila lokalnog sveštenika da je primi u svoj župni ured. U međuvremenu je upoznala mladića za koga se udala i dobila drugo dete, dečačića koji je juče preminuo.

Koje su sve okolnosti prethodile tragediji još nije poznato, a ne zna se ni kako su u kobnom trenutku dečaci očigledno ostali sami. Pitomo mestašce kod Generalskog Stola ostalo je u šoku.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track