DORUČKUJTE NJEGA NE ČEKAJTE: Obama pozvao i Radončića na molitveni doručak!
Foto: Fonet

Ne može u Ameriku

DORUČKUJTE NJEGA NE ČEKAJTE: Obama pozvao i Radončića na molitveni doručak!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Na tradicionalni molitveni doručak u Vašingtonu, na koji američki predsednik poziva zvaničnike iz celog sveta, ove godine poziv je dobilo više zvaničnika iz BiH, a među njima je i lider SBB-a Fahrudin Radončić

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je lidera SBB-a znatno ranije, i tada sigurno nije znao za istragu koja se vodi protiv Radončića. Inače, Kongres SAD predlaže zvanice, a State department ih proverava i poziva.

Osim predsednika Federacije BiH Marinka Čavare pozvani su i entitetski premijeri Fadil Novalić i Željka Cvijanović, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, ambasador BiH u SAD-u Haris Hrle, kao i nedavno imenovani generalni konzul BiH u Čikagu Ivan Šušnjar. Okupljenim zvanicama na 64. Nacionalnom molitvenom doručku 4. februara 2016. godine tradicionalno će se obratiti predsednik SAD Barak Obama.

Prvobitna ideja da se političari, i iz vlasti i iz opozicije, zajedno mole za mir i uspeh SAD prerasla je u organiziranje međunarodnog molitvenog doručka na koji se, osim domaćih, pozivaju i svetski lideri i političari da se zajednički mole za mir u svetu.

Nacionalni molitveni doručak je manifestacija koja traje nekoliko dana, okuplja oko 3.500 gostiju i sastoji se iz mnoštva sastanaka, ručkova i večera, ali je središnji događaj - doručak.

(HMS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track