O OVOME SE NE GOVORI U HRVATSKOJ: Nikome to nije pošlo za rukom sem Tompsonu
Foto: Youtube/Printscreen

Najveći tabu

O OVOME SE NE GOVORI U HRVATSKOJ: Nikome to nije pošlo za rukom sem Tompsonu

Hrvatska -

U zemlji u kojoj se svaki treći brak raspada, sve je više onih koji svoju vezu žele da okončaju i pred Bogom. Ipak, o tome u Hrvatskoj je sramota pričati javno.

Razlozi zbog kojih se dobija crkveni razvod, naime, poprilično su neverovatni, prenose hrvatski mediji.

"Kad sam podnela taj zahtev, prijateljice su mi rekle što se sramotim, da ko je to dobio osim Tompsona i Danijele", priča jedna Branka.

I upravo je taj bivši estradni par, sinonim crkvenog poništenja braka u Hrvatskoj. Profesor Zdenko Ilić, sudija međubiskupijskog suda u Đakovu kaže kako je imao i nekoliko slučajeva u kojima su osobe koje su podnosile zahtev za crkvenim razvodom bile starije od 70 godina. Ipak, najviše je mladih.

Ilustracija, Foto: Profimedia
Ilustracija, Foto: Profimedia

Jedna od njih je Branka. "Ja do tada nisam ni čula da je to ikad iko dobio. Meni je to bila velika stvar, da se maknem od svega, svega što sam s njim imala", kaže.

"Kad god bih ja nešto rekla, on bi me tukao. Rekao je da ja nisam žena s kojom on želi da ima decu. A ja sam praštala jer je svaki put rekao da neće više nikad. Uvek sam razmišljala i predomislila se", priseća se.Praštala je sve dok je pre nekoliko godina nije toliko premlatio, i to na radnom mestu, da je završila u bolnici. Branka je poništenje braka dobila posle 4 godine. Šta je presudilo, ni ona ne zna.

"Oni meni nikada nisu objasnili zašto sam dobila poništenje, nego jednostavno nije bilo izvršenja ženidbenih dužnosti. Nikada nije bilo konkretnog objašnjenja. Ja sam sebi to tako objasnila da je to zato što nije želeo sa mnom da bude niti da ima dete", kaže Branka.

Tako je samo prošle godine, u 5 međubiskupijskih sudova u RH 37 brak proglašen je nevažećim.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track