I DIJASPORA VELIČA USTAŠTVO: Sramni australijski list Za dom spremni podržava vlast i Hasanbegovića
Foto: Profimedia

Bez reči

I DIJASPORA VELIČA USTAŠTVO: Sramni australijski list Za dom spremni podržava vlast i Hasanbegovića

Hrvatska -

Australijski list hrvatske dijaspore "Za dom spremni", pored ustaškog pozdrava u svom zaglavlju koristi službeni grb Republike Hrvatske i naprosto obožava aktuelnu vlast Hrvatske.

Među herojima na prvom je mestu ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ali tu je i sisački biskup Vlado Košić, široj javnosti poznat po dočekivanju ratnog zločinca Daria Kordića na aerodromu, huškačkim aktivnostima na Fejsbuku, podršci kontroverznom filmu "Jasenovac - istina"...

Zlatko Hasanbegović, Foto: Beta
Zlatko Hasanbegović, Foto: Beta

U tekstu "Svi smo mi Zlatko Hasanbegović" o ministru kulture, list piše s neuvijenim oduševljenjem. "Zvezda je rođena!", navodi o "najpopularnijem ministru", "frajeru", koji stoički trpi napade. List se obrušio i na "politički natrojene Jevreje i Srbe", koji uporno tvrde da je Jasenovac bio logor smrti ustaškog režima koji je za vreme Drugog svetskog rata onde uništio hiljade Jevreja, Srba i Roma i političkih protivnika.

Uskršnje izdanje donosi i tekst o pateru Iki Manduriću, isusovcu iz Palmotićeve ulice u Zagrebu, gde se svake godine na godišnjicu smrti ustaškog poglavnika Ante Pavelića održavaju zadušnice. Među saradnicima lista su profesorka Ina Vukić, osnivač i voditeljka australijskog bloga "Croatia, the War and the Future", koja se pre tri godine preko stranke DC Ujedinjeni pokret dobra, kandidovala za Evropski parlament, a nedavno je organizovala i zagrebačku tribinu o ulozi kardinala Alojzija Stepinca u, kako se tvrdilo, spašavanju Jevreja, Srba i Roma u Drugom svetskom ratu.

Alojzije Stepinac, Foto: Profimedia
Alojzije Stepinac, Foto: Profimedia

Tu je, kako se navodi, i kontroverzni Velimir Bujanec hrvatskoj javnosti dobro poznat po presudi za zloupotrebu droga, poziranju u nacističkoj uniformi, prisustvu u VIP loži na inaugaraciji predsednice Kolinde Grabar Kitarović, članstvu u Hrvatskim novinarima i publicistima te huškanju protiv slobodno mislećih članova hrvatskog društva.

Boka Press koji ga izdaje, inače, distribuira se preko iKioska, zajedno s Glasom Koncila i Plejbojem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track