UMESTO VINA POSLUŽILA DETERDŽENT: Za spržene želuce dosuđena odšteta od 5.000 evra!
Foto: Printscreen Nikola Wolf/Podravski List

Skandalozna odluka suda

UMESTO VINA POSLUŽILA DETERDŽENT: Za spržene želuce dosuđena odšteta od 5.000 evra!

Hrvatska -

ĐURĐEVAC - Šokantni slučaj konobarice u Gradskoj kafani u Đurđevcu koja je nepažnjom sipala deterdžent umesto vina i otrovala mlade goste Bornu i Barbaru Žon i Katarinu Tuba dobio je sudski epilog

Vlasnik lokala iz Đurđevca, mora oštećenima da isplatiti odštetu za lečenje i pretrpljeni duševni bol.Borni i Katarini dosuđeno je po 12.000 kuna (1.600 evra) plus sudski troškovi i zatezne kamate, a najteže povređena Barbara trebala bi, prema sudskoj presudi, da dobije 15.000 kuna (2.000 evra) i sve druge troškove. Ovo je još uvek nepravosnažna presuda koprivničkog Opštinskog suda. U odvojenom postupku konobarica je već osuđena na osam meseci uslovnog zatvora.

Tog kobnog petka, 17. maja 2013. oko 20 sati, Barbara Žon iz Severovaca s bratom Bornom i njegovom devojkom Katarinom Tuba iz Molva Ledina završili su u koprivničkoj bolnici s teškim povredama jednjaka, želuca i creva. Barbara i Katarina tada su imale 18, a Borna 23 godine.

Uvečer su odlučili da izađu na piće pa su svratili u gradsku piceriju, međutim kako tamo nije bilo mesta, preselili su se do Gradske kafane u centru Đurđevca. Umesto naručenoga “gemišta”, belog vina i Coca-Cole, popularno nazvanog “lovranski”, konobarica Sejšeli Brodarić, tada 26-godišnjakinja, slučajno im je sipala tečnost za mašinsko pranje sudova.

Umesto omiljenog alkoholnog pića, devojke i mladić popili su opasnu hemikaliju na bazi natrijum hidroksida i sa teškim povredama unutrašnjih organa završili u bolnici. Katarina Tuba i njen dečko Borna Žon opekli su grlo, jednjak i želudac, a Bornina sestra Barbara najteže je prošla jer su joj zbog teških povreda jednjaka, želuca i dvanaestopalačnog creva trajno smanjene životne aktivnosti.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track