(VIDEO) ZAGREBOM TEKLI POTOCI ALKOHOLA: Evo kako su maturanti proslavili svoj dan!
Foto: Printscreen Twitter

gradonačelnik na čelu kolone

(VIDEO) ZAGREBOM TEKLI POTOCI ALKOHOLA: Evo kako su maturanti proslavili svoj dan!

Hrvatska -

Juče je u Zagrebu održan Dan maturanata, poznatiji kao Norijada, okupljanjem oko 8.000 srednjoškolaca, a povorku je predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Kilogrami brašna, zviždaljke, dobro raspoloženje i alkohol sastavni su deo ovog događaja, a najluđi dan u godini svih maturanata započeo je na glavnom zagrebačkom trgu.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je srednjoškolcima da slušaju sebe kako bi ostvarili svoje snove i da se danas zabavljaju, a da sutra samostalno donesu odluku u odabiru svog budućeg fakulteta i posla.

Maturanti su na zastavama, majicama i transparentima ispisali svoje poruke. Jedna od njih je ove godine imala satiričnu ekonomsku poruku "Izbićemo se kao PDV".

Srednjoškolci su zapalili i nekoliko baklji , a otvorena je i "sezona kupanja".

Zbog remećenja javnog reda i mira, zagrebačka policija privela je petoro maturanata, a oštećena su dva voza i jedan tramvaj.

Prema informacijama iz zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu, do 16 sati su imali 15-ak intervencija, uglavnom zbog lakših povreda, a nekoliko marturanata je odvedeno na trežnjenje.

Ovo je 14. put zaredom da je grad Zagreb organizovao proslavu poslednjeg dana nastave za učenike završnih razreda srednjih škola.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track