POČETAK PADA HRVATSKE VLADE: HDZ smenjuje Oreškovića
Foto: AP

Prikupljanje potpisa

POČETAK PADA HRVATSKE VLADE: HDZ smenjuje Oreškovića

Hrvatska -

Nakon dva sastanka HDZ-ovog vođstva novinarima se obratio glavni sekretar stranke Ivan Domagoj Milošević, koji je rekao da su u stranci tokom dana donete važne odluke o kojima će u utorak govoriti predsednik stranke Tomislav Karamarko.

Sutra će se početi prikupljati potpisa zastupnika za opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Iako se nakon dva sastanka HDZ-ovog rukovodstva očekivalo obraćanje novinarima predsednika stranke Karamarka, to se nije dogodilo.

Milošević je kazao da će se on novinarima, sa zaključcima sa današnjih sastanaka, obratiti tek sutra. Da bi zahtev bio stavljen na dnevni red u Saboru, potrebno je prikupiti potpise petine saborskih zastupnika od njih 151.

“Donete su važne odluke o kojima će vas sutra izvestiti predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko”, kazao je Milošević novinarima nakon sastanka najužeg vođstva stranke. Naglasio je i da su tokom dana u HDZ-u održane konsultacije o sprovođenju odluka koje su jedinstveno donete u subotu na Predsedništvu HDZ-a i Srednjem odboru.

U kratkom obraćanju novinarima Milošević je rekao i da je HDZ u poslednjih 25 godina uvek kada je bilo najteže donosio ispravne odluke i poručio da Hrvatska “nema vremena, a građani nemaju strpljenja”.

Ivan Šuker, predsednik Kluba zastupnika HDZ-a, pozvao je zastupnike da sutra dođu u Sabor i potpišu zahtev za opozivom premijera Oreškovića, javio je Dnevnik Nove TV.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track