DUBROVČANI LJUTI NA MINISTARKU KULTURE: Kažu da im je ukrala Božić
Foto: Profimedia

Pravi hit

DUBROVČANI LJUTI NA MINISTARKU KULTURE: Kažu da im je ukrala Božić

Hrvatska -

Glavna tema u Dubrovniku ovih dana je odluka Ministarstva kulture, tačnije ministarke Nine Obuljen Koržinek, prema kojoj ove godine na Stradunu neće biti popularnih ugostiteljskih kućica za Božić i Novu godinu.

Stručna tela Ministarstva kulture smatraju kako ugostiteljskim kućicama nije mesto na Stradunu i ispred Crkve Svetog Vlaha, a ljutiti gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić odmah je po odluci otkazao Zimski festival.

Bile su najavljene 33 kućice na Stradunu a grad Dubrovnik raspisao je konkurs o zakupu za vreme od 18. novembra do 8. januara 2017. godine. Ipak, ovu manifestaciju je prekinulo Ministarstvo kulture.

"Predstavnici stručnih tela su se usaglasili , kao i prethodnih godina, da postavljanje kućica u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na prostoru Straduna nije primereno jer se time narušava ne samo istorijski integritet glavne ulice grada već dolazi do celog niza tehničkih i higijenskih problema na koje upozoravaju i sami stanari, ali i vlasnici i korisnici okolnih poslovnih prostora", stoji u saopštenju.Dubrovački gradonačelnik Vlahušić tvrdi da je odluka Ministarstva zapravo "ruganje s Gradom".

"U Gružu i Lapadu ćemo napraviti šta možemo, ali je Zimski festival otkazan jer bez planiranog na Stradunu i oko Sv.Vlaha sve jednostavno nema svrhe. Kao onaj koji je to osmislio imam pravo reći da tako ne ide", rekao je Vlahušić.

Dubrovčani ne miruju pa je danas osnovana grupa na Fejsbuku "Podržavam božićne kućice na Stradunu" koja je za svega nekoliko sati skupila više od 2.000 lajkova.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track