MALI DANTE IZ PULE ČUDOM PREŽIVEO: Gazda ga krvnički pretukao i bacio u provaliju
Foto: Printscreen FB

Hrabro štene

MALI DANTE IZ PULE ČUDOM PREŽIVEO: Gazda ga krvnički pretukao i bacio u provaliju

Hrvatska -

Policija je objavila da je jedan 36-godišnjak, verovatno gazda ovog šteneta, osumnjičen za dva krivična dela ubijanja ili mučenja životinja.

Potresna priča ove bebe rase bul terijer, kojoj su u Udruženju za zaštitu životinja "Ruka šapi" u Puli dali ime Dante, probila se na Fejsbuku.

"Dante je pronađen krvav, prestrašen i gladan. Odmah je odvezen kod veterinara, koji mu je sanirao rane i pregledao ga. On je još beba od svega 7-8 meseci i od sada zaslužuje samo najbolje. Ono što nas svaki put ostavi bez daha je spremnost životinje da čoveku da još jednu priliku. Dante je prvog dana bio totalno izgubljen, prestrašen i nemoćan. Nije znao šta je to topla ljudska ruka, kako da hoda po pločicama/parketu... ništa. Posle samo 3 dana njemu je 10 puta bolje", napisalo je to udruženje na svojoj stranici na Fejsbuku i dodalo da se Dante druži s macama i kucama u skloništu.

Danteov gazda pokušao je da ubije psa rase bul terijer u februaru. Odveo ga je do kamenoloma na Stoji i s visine od deset metara tresnuo ga o stene. I Dante je tako prošao 9. novembra, samo što je prvo dobio udarac u glavu. Volonteri su pronašli oba umiruća psa i spasli ih.

Novi list nezvanično saznaje da je osumnjičeni 36-godišnjak Ivan Nino Žgaljardić, koji je, prema rečima sagovornika ovog dnevnika, koji su želeli da ostanu anonimni, ranije prodavao štenad pitbulla preko oglasa. Pretpostavlja se da ova dva nije uspeo da proda, pa je hteo da ih se otarasi.

(Novi list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track