Najnovije vesti

ŠTIR OTVORENO: Hrvatskoj smeta Dačić jer otvoreno govori o fašizaciji i napada KARDINALA STEPINCA!
Foto: Printscreen YouTube, Dado Đilas

Fašizacija

ŠTIR OTVORENO: Hrvatskoj smeta Dačić jer otvoreno govori o fašizaciji i napada KARDINALA STEPINCA!

Hrvatska

ZAGREB - Hrvatska i dalje želi da razvija odnose sa Srbijom i zvaničnom Zagrebu je važno da ima mati komunikacijski kanal s Beogradom, ali to se ne može ostvariti sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, izjavio je ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir.

 

Štir je posle sastanka s norveškim šefom diplomaije Borgeom Brendeom rekao da dijalog sa Srbijom treba da ostane otvoren, ali je očito da se to ne može ostvariti preko Dačića koji Hrvatsku optužuje za fašizaciju.

 

Upitan sa kim bi onda Hrvatska trebalo da razgovara u Srbiji, Štir je odgovorio da taj kanal postoji i da su dvojica premijera "u komunikaciji".

 

USTAŠE OPET PARADIRAJU ZAGREBOM: Ustaško-nacističko-fašističke oznake na beretkama demonstranata

"Nakon izjava ministra Dačića, koji je napao kardinala Stepinca po jednom starom komunističkom šablonu, odbili smo njegov zahtev da održimo bilateralni susret ovoga vikenda, ali sam isto tako naglasio da mi moramo imati i imamo otvoren jedan kanal komunikacije s Beogradom. Taj kanal je već uspostavljen, videli ste da su premijeri u komunikaciji i mislim da je to važno jer mi želimo i dalje razvijati odnose koji će omogućiti da se rešavaju otvorena pitanja", rekao je Štir i napao Srbiju zato što joj smeta fašizacija.

 

 

"Kuka se zbog toga što smo odbili taj zahtev za bilateralni susret, ali o tome su morali razmisliti pre nego što su napali kardinala Stepinca u najgore maniru jednog komunističkog aparatčika", kazao je Štir.

 

BONUS VIDEO:

 

Kurir Vesti 13.02.2017

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...