Najnovije vesti

HRVATSKA PROZVANA ZBOG FAŠIZMA: Ambasada SAD u Zagrebu osudila neonacizam i ustaštvo
Foto: Printscreen YouTube

Šamar

HRVATSKA PROZVANA ZBOG FAŠIZMA: Ambasada SAD u Zagrebu osudila neonacizam i ustaštvo

Hrvatska

ZAGREB - Ambasada SAD u Zagrebu najsnažnije je danas odbacila neonacističke i proustaške stavove izražene za vreme demonstracija u nedelju u centru Zagreba, a u organizaciji Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP).

"Ambasada Sjedinjenih Država najsnažnije odbacuje neonacističke i proustaške stavove izražene za vrijeme demonstracija nekolicine ljudi u Zagrebu u nedelju", navodi se u saopštenju Ambasade SAD dostavljenom medijima.

Na istom skupu je, inače, iskazana podrška američkom predsedniku Donaldu Trampu, pa iz američke ambasade poručuju: "Osuđujemo svaki pokušaj povezivanja Sjedinjenih Država s ovom mrskom ideologijom".

Iz Ambasade SAD poručuju da je takva sugestija uvreda sećanju na 186,000 američkih vojnika poginulih u Evropi u borbi protiv nacističke Nemačke i nekoliko miliona nedužnih žrtava ubijenih toekom Drugog svetskog rata.

Na tom je javnom skupu policija zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsednika stranke A-HSP Dražena Keleminca. Keleminac (53) je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog povrede odredbi Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Biografija Alojzija Stepinca

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...