HRVATSKA IMA NOVU ŠEFICU DIPLOMATIJE: Marija Burić Pejčinović prošla u Saboru
Foto: Fonet

POTVRĐENO IMENOVANJE

HRVATSKA IMA NOVU ŠEFICU DIPLOMATIJE: Marija Burić Pejčinović prošla u Saboru

Hrvatska -

ZAGREB, 19. juna (Tanjug) - Hrvatski sabor je danas potvrdio imenovanje Marije Burić Pejčinović za potpredsednicu Vlade i ministarku spoljnih poslova sa 78 glasova "za" i 35 "protiv".

Burić Pejčinovićeva, koja je dosad bila državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, nasledila je Davora Ivu Štira, koji je podneo ostavku na ministarsku i dužnost potpredsednika vlade. Podnoseći ostavku, Štir, koji je generalni sekretar HDZ, rekao je da će se ubuduće više posvetiti stranačkom radu i zastupničkom angažmanu u Saboru.

Glasanjem o novoj ministarki vlada hrvatskog premijera Andreja Plenkovića potvrdila je parlamentarnu većinu kao i pre 10 dana prilikom potvrđivanja sedam novih članova vlade. Pre potvrđivanja u Saboru, nova ministarka prošla je saslušanje na zajedničkoj sednici nadležnih saborskih odbora za spoljne i evropske poslove, gde je dobila podršku većine članova tih odbora, prenela je Hina.

Sabor je potvrdio i imenovanje Furia Radina za novog potpredsednika Hrvatskog sabora sa 109 glasova "za" i jednim glasom "protiv". Inače, pošto se raspala koalicija HDZ i Mosta nezavisnih lista, novu parlamentarnu većinu vladajuća stranka je obezbedila sa Hrvatskom narodnom strankom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track