ZA PLENKOVIĆA NE POSTOJE SRPSKE ŽRTVE: Evo kako hrvatski premijer komentariše prijavu protiv oficira koji su počinili zločine tokom Oluje
Foto: epa06121363

nemušto

ZA PLENKOVIĆA NE POSTOJE SRPSKE ŽRTVE: Evo kako hrvatski premijer komentariše prijavu protiv oficira koji su počinili zločine tokom Oluje

Hrvatska -

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, uz predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i izaslanicu predsednice Hrvatske Maju Čavlović položio je zajedničke vence u ime Republike Hrvatske na Gradskom groblju Mirogoj u sklopu obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i Oluje.

Premijer je za novinare komentarisao i Documentinu prijavu protiv oficira koji su učestvovali u operaciji Oluja.

"Republika Hrvatska, Vlada Republike Hrvatske vodi računa o dignitetu Domovinskoga rata, o svemu na čemu je Republika Hrvatska utemeljena. Takođe, Hrvatska je demokratska država, država u kojoj vlada sloboda govora svih", rekao je Plenković.

Documenta je podigla prijavu zbog zločina u Uzdolju kod Knina i obližnjim zaseocima od 5. do 8. avgust 1995. Navode da su trojica pripadnika hrvatskih vojnih snaga 6. avgusta 1995. tamo zatekli osmoro bespomoćnih i bezopasnih starijih srpskih civila.

Državnom tužilaštvu Documenta predlaže da na osnovu njihove krivične prijave prikupe potrebna obaveštenja i dokaze, a nakon toga da se protiv nepoznatih počinilaca sprovede istraga i podigne optužnica.

Kurir.rs/N1

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

U Srbiji parastos, u Hrvatskoj slavlje! Rane od operacije Oluja i dalje bole

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track