TEŠKA BORBA SA VATRENOM STIHIJOM: Vatrogasci ne mogu da obuzdaju vatru na Biokovu, požar se širi
Foto: Čitalac 24sata.hr

VEOMA NEPRISTUPAČAN TEREN

TEŠKA BORBA SA VATRENOM STIHIJOM: Vatrogasci ne mogu da obuzdaju vatru na Biokovu, požar se širi

Hrvatska -

Vatra na teško pristupačnom terenu na Biokovu nije obuzdana, a požar se lagano širi kroz bukovu šumu, kamene litice, travu i lišće, sazanje se od vatrogasnog zapovednika Splitsko dalmatinske županije Dražena Glavine.

foto: Čitalac 24sata.hr

Na Biokovu je 40-ak vatrogasaca koji pokušavaju da zaustave širenje vatre na pojedinim planinskim predelima, dva kanadera vodenim bombama obuzdavaju vatru, a celog dana helikopter HRZ iz Makarske im prevozi vodu. Poteškoću doprememanja vode helikopterom kao i gašenje kanaderom pričinava visina, jer gori na oko 1400 metara nadmorske visine.

foto: Čitalac 24sata.hr

Nekoliko pripadnika makarske službe HGSS-a celu noć je provelo na Biokovu kako bi od vatre odbranili i sačuvali i planinarsku kućicu na lokvi.

Vazdušne snage i vatrogasci gasiće sve do kraja dana, nakon čega će se vratiti u Makarsku i ponovo sutra ujutru krenuti na Biokovo kako bi na tom vrlo teškom i nepristupačnom planinskom terenu, udaljenom skoro tri sata hoda od najbližeg puta, nastavili s gašenjem požara koji će, s obzirom na teren i vrlo toplo vreme s visokim temperaturama goreti još koji dan, rekao je zapovednik Glavina.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track