SVI ISPITANI U SLUČAJU AGROKOR: Tužilaštvo predložilo pritvor za Todorića i saradnike
Foto: Fonet/AP

PORODICA TODORIĆ SE USKORO VRAĆA U HRVATSKU

SVI ISPITANI U SLUČAJU AGROKOR: Tužilaštvo predložilo pritvor za Todorića i saradnike

Hrvatska -

Državno tužilašvo saopštilo je danas da je za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor zatražilo pritvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogli da ometaju krivični postupak uticajem na svedoke, veštake i učesnike u tom postupku.

Dvanestoro privedenih biće danas u podne izvedeni pred sudiju Županskog suda.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je na svom portalu objavilo da je odluku o pritvoru donelo nakon ispitivanja privedenih istražnom zatvoru donijelo nakon ispitivanja 12 od ukupno 15 osumnjičenih u ovom slučaju.

Među poslednjima je u utorak ispitan predstavnik revizorske kuće Bejker Tili koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor Olivio Diskordija.

Prema tom saopštenju troje je nedostupno javnosti, a reč je o osnivaču koncerna Ivici Todoriću i njegovim sinovima Anti i Ivanu, čiji advokati tvrde da oni nisu u bekstvu i da će se na poziv pravosudnih institucija vratiti u Hrvatsku.

Uz Ivicu Todorića i njegove sinove Antu i Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i juče uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Diskordija i Hrstić zaposleni u revizorskoj kući Bejker Tili koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track