HRVATI POBESNELI NA LETU OSJEK - BAZEL: Stjuardesa  tražila da dinarima plate sok, ostali šokirani i žedni!
Foto: Printscreen Youtube

dobio izvinjenje

HRVATI POBESNELI NA LETU OSJEK - BAZEL: Stjuardesa tražila da dinarima plate sok, ostali šokirani i žedni!

Hrvatska -

Kako piše Glas Slavonije, ovih dana se listu obratio gradski većnik Karlo Šatvar, koji je početkom meseca leteo iz Osijeka u Basel.

“Prvi sam put leteo na toj liniji i tokom leta i želeo sam da kupim sok. Međutim, kako im se blokirao POS uređaj, nisam mogao platiti karticom, pa mi je osoblje ponudilo mogućnost plaćanja evrima ili srpskim dinarima. Ostao sam šokiran, jer srpske dinare, ali ni evre, ne koristimo ni u Hrvatskoj, a ni u Švajcarskoj. Tako da su svi putnici na tom letu koji sa sobom nisu imali pomenute valute ostali žedni”, ispričao je Šatvar.

Taj Osječanin je odlučio da pošalje i zvanični upit Viz eru o razlozima upotrebe tih valuta. Dobio je sledeći odgovor: “Hvala što ste leteli Viz erom. Žao nam je zbog neugodnosti na letu. Dopustite nam da istaknemo kako mi kao prevoznik nudimo fleksibilni sistem plaćanja kako bismo putnicima omogućili što veću udobnost i praktičnost te ćemo to i dalje činiti. Budite uvereni da će nam vaše iskustvo koristiti za dalje poboljšanje pružanja optimalne usluge. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, rado ćemo vam pomoći i biti na raspolaganju.” Na aerodromu Osijek nezvanično saznaju iz lista kako do sada nisu dobili ovakvu primedbu ni od jednog putnika, ali i da Viz er svoju najveću bazu ima u Srbiji te veliki deo njihove posade čine radnici iz Srbije, što može biti razlog da su stjuardese ponudile plaćanje u srpskim dinarima. Inače, kažu kako je na svim linijama u Evropi uobičajno plaćanje isključivo evrima. Ali, podsetimo kako se, na primere, u avionima Britiš ervejza plaća britanskim funtama.

Kurir.rs/Glas Slavonije

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 10 avionskih tajni koje putnici ne znaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track