UHAPŠENI SAUDIJSKI PRINC ČESTO LETOVAO NA JADRANU: Alvalid bin Talal planirao da ulaže u hrvatski turizam!
Foto: Printskrin/Facebook

nije mu sve bilo potaman

UHAPŠENI SAUDIJSKI PRINC ČESTO LETOVAO NA JADRANU: Alvalid bin Talal planirao da ulaže u hrvatski turizam!

Hrvatska -

U Saudijskoj Arabiji uhapšen je milijarder i princ Alvalid bin Talal, uz još najmanje deset drugih prinčeva, četiri ministra i deset bivših ministara.

Princ Alvalid je jedan od najbogatijih ljudi na Bliskom Istoku, a investirao je u kompanije kao što su "Tviter", "Epl", "Sitigrup", a kontroliše satelitske mreže koje su gledane širom arapskog sveta. Uhapšeni milijarder i saudijski princ je pre tri godine boravio i u Zagrebu, ali mu to nije bila jedina poseta jer je princ često letovao na Jadranu u svojoj luksuznoj jahti.

U Zagreb je 2014. godine stigao isključivo kao turista, ali nije krio da je zainteresovan za ulaganja. Nekoliko dana je odseo u zagrebačkom hotelu "Esplanada". Tada je i otkrio koji ga sektori u Hrvatskoj najviše zanimaju. "Uvek pratimo u šta možemo da investiramo", izjavio je princ i dodao da ulaže u 13 područja među kojima su bankarstvo, hotelijerstvo, mediji, internet i ostali. "Ono vidim u Hrvatskoj je da je turistički sektor izuzetno važan i da se razvija. Koliko znam, prihod od turizma prošle godine iznosio je oko 6 milijardi evra, imali ste oko 10 miliona turista. Tu ima potencijala koji mi tražimo", govorio je princ.

Saudijski princ se posle toga u Makarskoj susreo i sa tadašnjim predsednikom Ivom Josipovićem na radnom ručku.

"Razgovaraćemo o mojoj kompaniji "King holding" i reći ću mu šta može da očekuje od moje zemlje. Očekujem da mi kaže kakve su potrebe i očekivanja od Hrvatske, koja su to područja u koja vlada i hrvatski građani žele da se ulaže", najavljivao je tada Alvalid bin Talal.

Posle razgovora sa Josipovićem rekao je da mu je bilo zadovoljstvo da dođe u Hrvatsku. Napomenuo je da su razgovarali o više tema i da se nada saradnji, posebno na području turizma. Napomenuo je da bi poreski sistem u Hrvatskoj trebao da bude privlačniji u odnosu na ostale zemlje, i da je neophodno smanjiti glomaznu birokratiju.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Printscrin/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakleni puč u SPS! Šta to Ružić sprema Dačiću?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track