HDZ SUNOVRAT: Sve manja podrška vladajućoj stranci, Plenković najomraženiji!
Foto: Reuters

istraživanje

HDZ SUNOVRAT: Sve manja podrška vladajućoj stranci, Plenković najomraženiji!

Hrvatska -

ZAGREB - Da su parlamentarni izbori u Hrvatskoj sprovedeni početkom novembra HDZ bi bio relativni pobednik sa osvojenih 31,3 posto, što je za 2,2 procenta manje u odnosu na zabeleženi rejting stranke početkom oktobra, kad je iznosio 33,5 posto, rezultati su istraživanja CRO Demoskop.

U redovnom mesečnom istraživanju agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama u Hrvatskoj CRO Demoskop, sprovedenom od 31. oktobra do 4. novembra, istivremeno se navodi da je vodeća je opozicionaa stranka, SDP u poslednjem mesečnom istraživanju zabeležila rast izborne podrške koja sada iznosi 22,9 odstou odnosu na 22,1 procenata u oktobru.

Rast izborne podrške zabeležio je i Most na trećem mestu čiji je aktuelni izbor od 8,7 posto za skoro jedan procenat veći od onog pre mesec dana, kada je iznosio 7,8 odsto. Sledi Živi zid na četvrtom mestu s identičnim rastom od 0,9 procenata, HŠ sa 3,1 odsto i Stranka rada i solidarnost BM 365 na šestom mestu sa 2,3 odsto.

Na vrhu lestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara treći mesec zaredom se nalazi "Nitko" (niko od političara), odnosno za 23,3 odsto hrvatskih građana nije niti jedan hrvatski političar najpozitivniji, u odnosu na prošlomesečnih 21,7 odsto.

Na drugom je mestu hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović koja je najpozitivnija domaća politička osoba za 14,0 odsto podrške hrvatskih građana, u odnosu na prošlomesečnih 15,3 odsto. Hrvatski premijer Andrej Plenković se zadržao na trećem mestu s 11,1 odsto podrške.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakleni puč u SPS! Šta to Ružić sprema Dačiću?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track