HRVATSKA TUŽILA SVOG SPECIJALCA OSUĐENOG ZA RATNE ZLOČINE NAD SRBIMA: Država traži da im vrati pare koje su isplatili porodicama 13 ubijenih vojnika!
Foto: Printscreen Slobodna Dalmacija

Ostaće bez svega

HRVATSKA TUŽILA SVOG SPECIJALCA OSUĐENOG ZA RATNE ZLOČINE NAD SRBIMA: Država traži da im vrati pare koje su isplatili porodicama 13 ubijenih vojnika!

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatska od Karlovčanina Mihajla Miše Hrastova, bivšeg specijalca osuđenog za ratni zločin nad Srbima, potražuje 6,5 miliona kuna, (oko 860.000 evra) koliko je isplatila porodicama njegovih žrtava.

Hrastov je, 1991. godine na Koranskom mostu u Karlovcu ubio 13 zarobljenih srpskih rezervista, a potom je, kako prenosi zagrebački Jutarnji list, usledila "sudska trakavica" koja je trajala čak 23 godine.

Karlovački Županijski sud ga je u tri navrata oslobodio odgovornosti zaključivši da je zločin počinjen u samooodbrani od vojnika koji su ga napali u vreme kada je Karlovac bio najžešće napadan. Na kraju je slučaj dospeo do Vrhovnog suda, koji ga je osudio na četiri godine zatvora.

Kako mu je u kaznu uračunat i period koji je proveo u pritvoru, ubrzo je izašao na slobodu, ali ga je tu sačekao zahtev države da joj vrati novac isplaćen porodicama njegovih žrtava.

Advokat Iva Zlatić saopštila je juče da 6,5 miliona kuna nije konačan iznos jer je u toku još jedan postupak na osnovu kojeg će Hrvatska morati da isplati odštetu, a potom regresno taj iznos da zaračuna Hrastovu. Hrastov bi tako mogao da ostane bez svega, odnosno, njegova imovina verovatno neće biti dovoljna da država naplati sva svoja potraživanja.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen Slobodna Dalmacija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Vojska SAD i u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track