(VIDEO) ACO, SRBINE! HRVATSKI VETERANI POBESNELI: Evo zašto traže hitnu smenu Aleksandra Stankovića sa HRT!
Foto: YT Printscreen

Poludeli od besa!

(VIDEO) ACO, SRBINE! HRVATSKI VETERANI POBESNELI: Evo zašto traže hitnu smenu Aleksandra Stankovića sa HRT!

Hrvatska -

Udruženje veterana hrvatskih gardijskih jedinica (ZUV HGP) optužilo je Aleksandra Stankovića za "povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu".

Smatraju da se Stanković u emisiji "Nedeljom u 2" "ogrešio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu". Takođe traže i da Stanković bude sklonjen s mesta voditelja Nedeljom u 2 i da bude suspendovan.

"Podstaknuti emisijom emitovanom u nedelju 19. novembra na HRT 1, kao jednoj od glavnih veteranskih udruženja u RH, smatramo da je naša dužnost da reagujemo po tom pitanju. Voditelj Aleksandar Stanković ogrešio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima, iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira ko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa. Srbin koji je branio Vukovar prisetio se ratnih dana, komentarisao aktualne događaje i status hrvatskih veterana u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Član 2. Deklaracije o Domovinskom ratu sasvim je jasan. 'Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, odbrambeni i oslobodilački, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoju teritoriju od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica'. Zbor udruženja veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se reaguje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani, među kojima i veliki broj hrvatskih veterana.

Takođe, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledaoci dovedu u zabludu , zbog širenja neistina o Hrvatskom odbrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj javno naziva građanskim, smatramo da bi bilo primereno smeniti ga s mesta TV voditelja emisije 'Nedeljom u 2' i suspendovati s Nacionalne televizije", stoji u saopštenju koje potpisuje predsednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

(Kurir.rs/Večernji.hr)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track