ZBOG NJIH SE TRESLA HRVATSKA: Ovi monstruozni zločini su obeležili 2017. godinu
Foto: Facebook

jezivo

ZBOG NJIH SE TRESLA HRVATSKA: Ovi monstruozni zločini su obeležili 2017. godinu

Hrvatska -

Monstruoznost njihovih ubistava danima je bila tema ne samo hrvatskih već i medija širom regiona.

Predstavljamo vam ljude koji su iz neverovatnih razloga počinili ubistva zbog kojih ne želimo da se setimo godine za nama.

Tin Šunjerga

Na monstruozan način, hicima u potiljak, Tin je u Čistoj Velikoj kod Vodica u Hrvatskoj, 25. marta, ubio majku i oca, inače specijalca splitske antiterorističke jedinice.

Ono što je posebno šokralo javnost je razlog ovog zločina - osveta zbog "pritiska" roditelja da se skloni od lošeg društva, droge i alkohola. Najpre je majci ispalio metak u potiljak dok je nesrećna žena vozila automobil, a Tin sedeo iza nje. Potom se peške vratio do kuće i u garaži ubio i oca.

Tin je uhapšen u poteri koja je više ličila na holivudske scene nego na ono što je domaća javnost viđala - učestvovale su duge cevi, helikopteri, vožnja suprotnim smerom i potom pucanje u gume.

Kijara Pašić

Telo malenog Denisa Pašića (3) pronađeno je u pulskoj uvali Mandrač 25. maja. 2017. Prethodne noći Denisova majka Kijara Pašić prijavila je policiji nestanak deteta ali je to odmah izazvalo sumnju. Jedan od razloga bilo i to što je detetov nestanak prijavila tek oko ponoći.

Sedam sati nakon što je policija izašla na teren, Kijara je ponovo pozvala policiju i tačno otkrila lokaciju na kojoj je telo nesrećnog dečaka bilo nađeno.

Ono što je posebno odjeknulo u ovom zločinu je razlog zbog kojeg se Kijara odlučila da ubije rođeno dete. Kako je kasnije i priznala, želela je da putuje, a "dete joj je smetalo".

David Komšić

Monstruozno ubijena trudna Kristina Krapljan (18) pronađena je na jednom parkingu u Zagrebu sa više od 70 ubodnih rana i oko 15 posekotina po glavi i telu. Za njeno brutalno ubistvo tereti se David Komšić (20), njen bivši dečko a razlog je ljubomora.

Komšić je sa Kristinom bio u vezi još od osnovne škole, ali nije želeo da prihvati raskid i njenu novu vezu. Posebno ne činjenicu da je Kristina bila trudna.

U noći 22. februara, nakon noćnog izlaska, Komšić je na brutalan način, kako se navodi u optužnici, presudio Kristini u njenom automobilu ispred zgrade u kojoj je živela.

Dražen Dakić

Početkom septembra Nemačku je potresao jeziv masakr koji je počinio hrvatski državljanin Dražen Dakić (40). On je hicima iz vatrenog oružja ubio svog šestogodišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera njegove bivše supruge i još jednu 29-godišnju ženu.

Bivša supruga, sa kojom je već neko vreme živeo odvojeno, uspela je u poslednjem trenutku napada da pobegne i spasi se. Ona je potražila pomoć kod komšija i pozvala policiju.

Dakić je odlučio da krene u svoj krvavi pir i ubije čak i sopstveno dete, tako što se u kuću ušunjao kroz kuhinjski prozor. Otvorio je vatru a na mestu su stradali njegov sinčić i partner bivše žene. Ženska osoba je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Policajci su u kući pronašli i sakrivenu trogodišnju devojčicu, nepovređenu, ali u stanju teškog šoka.

Kurir.rs / 100posto.hr

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track