BALKAN U ŠOKU! PRIZOR KOJI TERA NA POVRAĆANJE: Kupili  meso u poznatom supermarketu, a iz njega počeo da curi gnoj!
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen

UŽAS!

BALKAN U ŠOKU! PRIZOR KOJI TERA NA POVRAĆANJE: Kupili meso u poznatom supermarketu, a iz njega počeo da curi gnoj!

Hrvatska -

U Vukovaru je jedan hrvatski kupac u "Lidlu" kupio meso koje mu se kasnije bukvalno zgadilo.

On je snimak koji tera na povraćanje objavio na svom Fejsbuk profilu.

Naime, njegovi roditelji su kupili svinjsko meso na kojem je pisalo "Sveže meso – kvalitet, svežina...". No, umesto svežine i kvaliteta, iz mesa je curila sivkasto-zelena masa.

Iz hrvatskom ministarstva poljoprivrede kažu da je u toku inspekcijski nadzor.

"U toku je inspekcijski nadzor u PPK karlovačkoj mesnoj industriji, a obaviće se i nadzor kontrolnog tela koje nadzire proizvodni proces. Sporno svinjsko meso je poreklom iz Holandije, koju ćemo izvestiti o ovom slučaju. Ističemo, ne radi se o zaraznoj bolesti nego o apscesu koji je najčešće posledica uzgojnih uslova (npr. uboda, ugriza, povreda životinje i sl.)," naveli su u hrvatstom Ministarstvu poljoprivrede koje je odmah reagovalo.

Oglasili su se i iz hrvatske Agencije za hranu, iz koje su naglasili da je karlovačka mesna industrija trebalo da obavi samokontrolu mesa koje dolazi iz EU.

"Ovakva vrsta apscesa spada u tzv. "skrivene mane". To znači da ako se ne mogu primetiti neki simptomi koji bi ukazivali na njegovo postojanje, poput asimetrije na ekstremitetima, šepanje ili vučenje ekstremiteta, mesto spoljne povrede (ubodna rana, krasta ili posekotine), te uz sprovođenje palpacije tkiva (ako je proces stariji moguće ga je zameniti s konzistencijom zdravog mišićnog tkiva), takav proces nije bilo moguće utvrditi pregledom veterinarske inspekcije. Takvi su slučajevi retki, ali su mogući u praksi," kažu iz Agencije.

Video je na svom Fejsbuku objavio Mario Hornjak, pa ga je kanije uklonio.

"Objašnjenje je ponuđeno javno u komentaru na Fejsbuku, kao i izvinjenje. Trgovac je bio ljubazan i ponudio nešto drugo, roditelji su odbili. Zatražili su povrat novca", kaže Hornjak, navodeći da im se ništa slično nije pre dogodilo.

"Nisam ovo objavio da bih blatio trgovinske lance, niti mesne industrije i sl. Jednostavno ovo se moglo dogoditi svakome. No drago mi je da je video "prodrmao" proizvođače mesnih industrija kako bi se razmislilo šta nam ko i kako servira na sto", ističe Hornjak.

Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija

Foto: Printscreen/ Facebook

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

(VIDEO) MISLITE DA SU PACOVI PRLJAVI? Ovaj se sapunja sve u šesnaest!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja