PROFAŠISTI OTKAZALI SKUP ZBOG HLADNOĆE Cela Hrvatska im se smeje: Za dom spremni, za zimu nespremni!
Foto: Reuters / Antonio Bronić

DRUŠTVENE MREŽE EKSPLODIRALE

PROFAŠISTI OTKAZALI SKUP ZBOG HLADNOĆE Cela Hrvatska im se smeje: Za dom spremni, za zimu nespremni!

Hrvatska -

Sibirski talas hladnoće koji je pogodio Hrvatsku izazvao je gomilu problema u realnom životu, ali na polju politike doneo je i razlog za smeh.

Naime, talas podsmeha i komentara usledio je nakon objave Autohtone Hrvatske stranke prava, koju i hrvatski mediji nazivaju proustaškom, da se zbog vremenskih prilika otkazuje zakazani skup.

Najviše komentara se zapravo nadovezalo za ustaški pozdrav "Za dom spremni" pa se tako moglo pročitati i da su "za doma spremni", što znači za ostanak u kući, "za zimu nespremni", "...osim ako je hladno" itd.

foto: Facebook prtscr

Reč je o skupu koji su nazvali "Poziv na zakletvu domovini" povodom 28. godišnjice od obnove rada HSP-a i godišnjice smrti Ante Starčevića. Iz stranke su danima planirali i objavljivali detalje programa svog skupa, uključujući i dres kod.

foto: Facebook / Autohtona Hrvatska stranka prava

“Pošto idemo na groblje treba doći u crnoj jakni i crnim pantalonama”, poručili su u pozivu na skup.

Tako su na Tviteru nazvani i "Hrvatska tropska stranka prava", a uz komentare njihove objave na zvaničnoj Fejsbuk stranici, našla se i fotografija, bez reči, na kojoj se vidi kako su šalovima i kapama opremljene osobe koje po ovoj hladnoći prodaju na otvorenoj pijaci svoje proizvode.

Kurir.rs / Telegram.hr

Foto: Reuters / Antonio Bronić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MERKELOVA DOGODINE U SRCU ŠUMADIJE ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track