(VIDEO, FOTO) REDAK PRIZOR LEDA NA JADRANU: Sibirska hladnoća zaledila i more, Šibenik zatvara škole!
Foto: Facebook / Rijeka - Weather (RIMETEO) / Stjepan Knežević

ledeni talas

(VIDEO, FOTO) REDAK PRIZOR LEDA NA JADRANU: Sibirska hladnoća zaledila i more, Šibenik zatvara škole!

Hrvatska -

Sibirska hladnoća, sneg i olujni vetar zaledili su i more u uvali Ivinj u Tisnom, a i gotovo cela Istra i Kvarner su na temperaturi između minus tri i pet stepeni pa je more uz obalu zaleđeno i kod Poreča, Bakra i Povila.

Ovi bajkoviti prizori, koji i nisu baš tako česta pojava na Jadranu, mogu se videti na fotografijama objavljenim na IstraMet stranici na Fejsbuku koje šalju korisnici ove društvene mreže.

Interesantni prizori stižu i iz Zagreba gde je u 10 sati izmereno minus devet stepeni, ali s obzirom na ledeni vetar koji duva, subjektivni osećaj hladnoće je znatno veći.

Inače, danas je tek prvi pravi dan polarnog talasa, a vrhunac se očekuje sutra, navili su meteorolozi.

Najniža temperatura jutros u Hrvatskoj izmerena je u Zaviždanu, minus 21 stepen Celzijusa, dok je u Delnicama, u Gorskom Kotaru, napadalo do tri metra snega, tako da se iz nekih prizemnih kuća ne vidi kroz prozor.

Lekari savetuju građane kako da prežive ove hladne dane, uključujući i to koju je hranu najbolje jesti.

Sitan, ali gust sneg, koji je u Šibeniku počeo da pada jutros do podenava je napravio pokrivač od tri do pet santimetara debljine, uz temperaturu u minusu i jaku buru.

foto: Facebook / IstraMet Damir Petrović

Zbog ovakvih vremenskih neprilika, Grad Šibenik je u dogovoru sa direktorima osnovnih škola doneo odluku o otkazivanju nastave u poslepodnevnim satima u svim osnovnim školama na području grada.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Rijeka - Weather (RIMETEO) / Stjepan Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track