Najnovije vesti

(VIDEO) PONOVO BURA U SABORU ZBOG JEZIKA, POSLANIK NAPAO KOLEGINICU: Pričajte na hrvatskom, a ne na srpskom! Uplatite neki kurs
Foto: Beta/Lana Slivar

SKANDAL

(VIDEO) PONOVO BURA U SABORU ZBOG JEZIKA, POSLANIK NAPAO KOLEGINICU: Pričajte na hrvatskom, a ne na srpskom! Uplatite neki kurs

Hrvatska

U hrvatskom Saboru i dalje se vodi rasprava o Istanbulskoj konvenciji, ali kako vreme odmiče, sve manje se biraju reči i čini se da svaka sitnica počinje da smeta.

Hrvoje Zekanović iz Pokreta za uspešnu Hrvatsku (HRAST) ne odustaje od tvrdnje da je u Istanbulskoj konvenciji definisana rodna ideologija, pa je pozvao poslanike da se izjasne protiv ratifikacije, jer su, kako je objasnio, katolički biskupi bili veoma jasni i eksplicitni u svojim napisima.

Nekoliko SDP-ovih poslanika je imalo repliku na ovu Zekanovićevu konstataciju, ali najviše pažnje privukla je poslanica SDSS-a Dragana Jeckov, koja je odgovorila na srpskom.

foto: Youtube/Printscreen

Jeckov je navela da je u nekim zemljama koje su već ratifikovale Istanbulsku konvenciju, rodna ideologija prošla "ispod radara", a Zekanovića je upitala šta misli o tome što su je ratifikovale brojne zemlje.

Umesto da odgovori na pitanje, Zekanović je burno reagovao na srpski jezik i upozorio Jeckov da ubuduće govori hrvatski kad se bude javljala za reč.

"Upozorio sam kolegu Mrsića da se koristi srpskim jezikom, upozoravam i vas. Pokušajte, potrudite se malo da govorite hrvatski, uplatite neki kurs. U Hrvatskom saboru se govori na hrvatskom jeziku i mislim da, kao kad bi kolega Kajtazi počeo da govori romski ili kolege iz IDS-a da govore italijanski, teško bi se razumeli. Pokušajte, da se možemo razumeti, 'no hard feeling', bila je prilika pa sam vas upozorio" rekao je Zekanović.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...