NOVI DETALJI SLUČAJA KOJI POTRESA BANJALUKU: David Dragičević je bio živ dok su sugrađani tragali za njim!
Foto: Facebook/David Dragičević

DRUGA OBDUKCIJA

NOVI DETALJI SLUČAJA KOJI POTRESA BANJALUKU: David Dragičević je bio živ dok su sugrađani tragali za njim!

Bosna i Hercegovina -

Majka Davida Dragičevića objavila je nalaze druge obdukcije koju je radio specijalista Vojnomedicinske akademije Srbije doktor Ivica Milosavljević 28. marta.

Za razliku od prve obdukcije, u ovoj se tvrdi kako je David umro od dva do četiri dana pre obdukcije, što znači da je bio živ kada su njegovi roditelji i sugrađani tragali za njim.

Drugom obdukcijom je utvrđeno da mu je otečen levi kapak, da ima podlive na desnom kuku, šakama i kolenima, nagnječenje čela i jagodica i ranu na čelu duboku tri centimetra.

Za razliku od prve obdukcije, drugom je utvrđena fraktura leve nosne kosti, a pronađeni su krvni podlivi kod rebara.

Milosavljević je utvrdio da je smrt nastupila nasilno used utapanja u vodi.

"Na lešu su ustanovljene spoljne povrede, nagnječenja i krvni podlivi locirani u predelu glave, trupa i ekstremiteta, kao i linijska fisura leve nosne kosti, koje su nesporno nastale dok je bio živ i koje su mehaničke. Povrede na čelu, jagodici i kolenu mogle bi ukazivati na povrede koje su nastale used pada s manje visine na tvrdu podlogu koji se mogao desiti i prilikom dospevanja u vodu, ali se ni mogućnost delovanja drugih mehanizama mehaničke traume u nastanku ovih povreda ne može isključiti", stoji u nalazu.

I on je potvrdio kako je reč o lakšim povredama koje se ne mogu dovesti u vezu s uzrokom smrti pokojnika.

Najvažnija razlika je ta da Milosavljević tvrdi kako je Dragičevićevo telo bilo u vodi od dva do četiri dana pre obdukcije, odnosno, da je tada nastupila smrt, za razliku od prve obdukcije u kojoj se tvrdilo da je smrt nastupila sedam dana ranije. Takođe, analizom urina utvrđeno je prisustvo marihuane i LSD-a.

"Moje dete je bilo živo kad smo ga tražili po Banjaluci, a onda nakljukano drogama i bačeno", napisala je majka Suzana Radanović.

Podsetimo, David je nestao u noći između 17. i 18. marta, a telo je pronađeno 24. marta u Vrbasu u Banjaluci.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track